Kommunikation.

Ett perspektiv att förklara varför vissa förhållanden inte varar, är att många män behöver känna sig nödvändiga för att känna sig älskade. Det som de flesta av dessa män misslyckas med, är att känna igen kvinnans största behov av emotionell intimitet och samhörighet för att vara "kär i" honom. Tyvärr är detta den del av förhållandet som de flesta män kämpar med. De har inte lärt sig hur de ska vara emotionellt tillgängliga. Varför händer detta?

En anledning kan vara att det i uppväxten ofta har sett ut som att mamman har haft rollen som omvårdare av sin son, tröstat honom, matat honom och gett honom tillgivenhet och beröm, medan fadern lärt honom hur man arbetar, fixar saker, tar hand om affärer och att "vara en man". 
Så när en Man går in i ett förhållande så blir han ofta förvirrad. Han är inte van vid att någon kommer till honom för känslomässigt stöd. Han är van vid att hans mamma lyssnade på honom om sina problem och tar hand om hans behov. Han såg nog aldrig sin pappa sitta där, och hålla om sin mamma, inkännande och lyssnande på hennes känslor och behov. Utan det han lärde sig är att när en kvinna älskar en man så tar hon hand om honom, och när en man älskar en kvinna visar han sitt värde genom att fixa saker och lösa problem. Bristen på känslomässig intimitet leder till bristen av nyfikenhet, förtroende och tillit i ett förhållande och är en av anledningarna till att relationer avslutas.

I denna beskrivning är mannen i fokus, men som ni säkert förstår är bristen på att kunna vara emotionellt tillgänglig inte könsbestämd.

Okunskapen om varför vi verkligen känner det vi känner och inte kunna uttrycka det på ett effektivt sätt, leder oss till att försöka få vår partner att KÄNNA det vi känner. 

Om vi blir triggade till att känna oss avvisade eller osäkra, så kan detta resultera i att vi antingen drar oss undan eller beskyller vår partner för något som ett resultat av att vi känner som vi gör just nu.
- Försök att fokusera på vad du vill ska hända, istället för att agera ut det du inte vill ska hända -

Önskar er all kärlek!