Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för att visdomen hjälper mig urskilja förlåtelsen till mig själv. Jag är tacksam för att visdomen hjälper mig urskilja förlåtelsen till mig själv.
20/5-2018
Dag 4 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Visdom -
Krigare, allvarlig, djup, realistisk, influenser, visdomshållare.
De äldres visdom. Visdomspersoner är på samma våglängd som de gamla minnena som väntar i templets sten och heliga platser över hela världen. Visdomsmänniskor odlar tur som en gröda med en balans av försiktighet och fasthet. Den enorma inre styrkan av detta tecken möjliggör tyst introspektion för att upptäcka områden av sig själv som innehåller visdom mer värdefull än något arv av arkeologisk skatt. Visdomspersoner är tappert försvarare av familj och samhälle. De kan bli hårda till livet och sentimentalt kalla. I dessa fall behöver de mycket förlåtelse för sina känslolösa fel. Att i perioder knyta an till naturen eller att besöka heliga platser kommer att ge stor stabilitet för visdom. En bra dag att sitta på en sten.

Periodens symbol: Kanal
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Genom att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 4: Stabilitet (Etablering av fundament, odla behov, helheten)
Kuben är den mest stabila i alla former och fastställer volym per definition av höjd, längd, djup och bredd; 4 riktningar upprättar orientering. Energin hos 4 sätter parametrarna, som fastställer de friheter och hinder som behövs för att skapa ett spel, arbete eller förhållande.

Aspekter: Färg - Gul (Kompletterar), Riktning - Syd , Element - Jord.

Syd: Handlar om relationer med andra och den naturliga världen. Vad skulle mina vänner säga till mig, eller vad är allmänt känt? Hur mår mina personliga relationer?

Element Jord: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Jordning och styrkor av naturen. Jorden erbjuder styrkan att stå i din egen grund. Naturens krafter är inom oss, eftersom vi är gjorda av jordens element. Jorden är relaterad till rörelse - och använder ett "aktivt" mot "passivt" tillvägagångssätt.

Dag 56 av 260.

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration", och du kan se synkronisiteter i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Inspiration, relation, mysterier och medvetenhet.

Ton 4 erbjuder energin av stabilitet. Liksom kuben, den mest stabila av alla geometriska formerna, harmoniseras den av jämlikhet i alla dess dimensioner. Kanalperioden väcker vår medvetenhet om stabilitet som en avsikt som vi kan åstadkomma genom att dra Skaparens ljus i alla riktningar som påverkar våra liv.
Vi kan öka vår uppfattning om gudomlig inspiration (öst), välsignelsen av våra relationer (söder), vårt livs mysterier (väst) och gåvan av medvetenhet (norr) för att dra visdom från varje upplevelse. Ljuset av vårt liv skulle dämpas, om en av dessa influenser saknades av vår erfarenhet. Av mänsklig anledning kunde vi urskilja hur vår lycka stabiliseras genom välsignelsens av medvetenhet från alla håll.

Visdom.

Visdom är den dagsymbol som representerar vårt högsta tillstånd av medvetenhet. Det hedrar Människans kollektiva visdom. Som en dagsymbol i söder representerar det vårt förhållande till de uppstigna mästarna, och våra far och morföräldrar som gick på vägen av skönhet. Vi är bundna i förhållande genom våra gemensamma erfarenheter av livet ... bunden av våra gemensamma strävanden och den gemensamma glädjen att bli förvandlad att stiga ovanför dem.

Hur tomma skulle våra liv vara om vi aldrig hade någon dröm att följa? Hur ensamma skulle vi vara om ingen annan kände vår glädje eller sorg? Vad skulle vara meningen och syftet, om vi i förväg visste allt som skulle hända? Och hur länge skulle vårt lidande råda om vi aldrig kunde lära oss något av erfarenhet? Utan alla dessa influenser skulle det inte finnas någon gåva av fri vilja. Vårt mänskliga offer skulle inte längre vara heligt, för vi kunde inte välja det. Allt skulle förbli som det alltid var och alltid skulle vara.

Vi kanske undrar varför Gud skapade människan, så att det ena gudomliga medvetandet kunde ses, upplevas, erkänns och definieras av mänskligheten som helig.

Förlåtelse.

Symbolen idag representerar sinnet som utstrålar strålarna av gudomlig medvetenhet om ovillkorlig kärlek och förlåtelse. När vi misslyckas med att se alla riktningar, kommer vår gudomliga medvetenhet vara instabil. Om vi inte kan förlåta influenser i någon riktning i vårt liv, drar vi glädje och ljus bort från alla andra håll. Om vi motsätter oss utmaningen att möta det okända, förnekar vi det gudomliga inspirationsljuset som ledde oss dit. När vi uppfattar något förhållande som ovärdigt, har vi förlorat visdomens ljus att lära av varje upplevelse.

Den gamla människans visdom definierar förlåtelse som nyckeln till andens rike. Ett liv av ljus, liv och lycka centreras alla på den här gudomliga lagen. Vår mänskliga förlåtelse var så viktig, att den största historien någonsin berättad var av En som var villig att bära allt det lidande som människan kan uppleva, så att varje människa skulle veta att de är förlåtna för varje personligt misslyckande, svaghet och begränsning. Genom förlåtelse skulle människan veta hoppet om sin egen räddning.

Liksom Jesu Kristi liv illustrerar en historia av dualitet här på jorden, så avslöjade historien också begränsningen av mänskligheten. I hans mörkaste timme ringde till och med Kristus till Skaparen: "Fader, om du är villig, snälla ta den här koppen av lidande ifrån mig." (Lukas 22:42) Hans Passion var inte mindre värdig när hans tro utmanades. Jag hänvisar  till en historia om gudomligheten, för han hade samma tvivel om mänsklig begränsning som vi har.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..