Din dagliga Mayakalender.

2/4-2018
Dag 8 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol -Stjärna-

Skapar skönhet, elegans, multiplicera, lekfull, upptagen, försiktig.
Stjärnenergi är multiplikation av allt till överflöd. Denna person överflödar kärleksenergi på alla delar av livet. Andlig tillväxt är naturlig och med lätthet på grund av den ovillkorliga kärleksenergin som flyter. Stjärnan har förknippats med kaninens fertilitet för dess förmåga att föröka sig. Som varje sol på himlen lyser stjärnans personer lika i alla riktningar. Denna naturliga tendens till harmoni och balans kan bli tvingande, och motivera Stjärna att vara för behaglig och för generös, och avvisade gåvor orsakar rädsla och vrede. När en stjärna tror att den har fått för mycket, försvagas de eller kan till och med kollapsa. I detta "Black Hole" är stjärnor benägna att muntligt argumentera för att tvinga sin syn på alla. 

Periodens symbol: Krokodil
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 8: Rättvisa (harmoni mot jämlikhet / balans, rättvisa)
Harmoni och balans är syftet med Åtta, och väger noggrant allt bevis för att nå en balans av rättvisa.
Åtta är organisationsstyrkan som demonstreras i uttalandet "Som ovan, så nedan". Från enkelhet till oändlighet organiserar energin av åtta alla nivåer av skapande. 

Aspekter: Färg, Gul (Kompletterar); Riktning-Syd, Element-Jord

Syd: Handlar om relationer med andra och den naturliga världen. Vad skulle mina vänner säga till mig, eller vad är allmänt känt?
Hur mår mina personliga relationer?

Elementet Jord: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Jordning och styrkor av naturen. Jorden erbjuder styrkan att stå i din egen grund. Naturens krafter är inom oss, eftersom vi är gjorda av jordens element. Jorden är relaterad till rörelse - använder ett "aktivt" mot "passivt" tillvägagångssätt.

Dag 8 av 260

Peakdag: (Transformation)

Håll koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Harmoni och Jämlikhet.

Dagsymbolen Stjärna guidade den sista perioden, vår uppstigning i Tzolk'in rundan. Den väckte vår medvetenhet till ett nytt tillstånd av varande. Vi förvandlades för att se vårt Själ som en personifiering av Skaparens ljus.

Ton 8 är toppdagen som börjar en ny transformation, den dag då nytt ljus börjar sin nedstigning. Nummer 8 är känd som "ren ande". Vi är omvandlade av en ny medvetenhet om vår andliga identitet ... vi vet något nytt om oss själva.
Nummer 8 är Skaparens intention av rättvisa, att vi skulle känna till Skaparen när vi lär oss att känna oss själva. Skaparens avsikt för rättvisa är harmoni och jämlikhet för helheten, och under denna gudomliga avsikt kompletteras lyckan av En, till lyckan av Alla.
Krokodil har erbjudit en ny dröm om oss själva, och vi har dragits till att göra en ny urskiljning om vem vi är och vem vi kan bli och att hålla fast vid den drömmen. Stjärnan erbjuder en gudomlig urskiljning, att det vi drömde, kommer att bli sant. Med gudomlig intervention börjar vi se sanningen i vårt nya ljus.

Materiellt, Mentalt och Andligt.

Skaparens rättvisa balanserar allt i universum. Varje ansträngning av andlig tillväxt är erkänd och utfodrad av denna gudomliga rättvisa. Genom en helig avsikt smed vi ett gudomligt kontrakt som står som Guds fläckfria ord. Vi blev lovade att genom en intention i ett rike skulle alla andra världar samlas.
Vår första utmaning är att se att dessa världar faktiskt existerar. Vi vet det, men måste lära oss att vara medveten om det. Genom dem kan vi bli medvetna om medvetandet. Det är Sanningen så enkelt, men ändå omöjligt att se från sinnet av anledning.
Människan upplever livet i ett materiellt, mentalt och andligt Universum. I det materiella riket upplever vi fysisk visdom och drar kunskap från Moder Jords lagar. I det mentala riket, så tittar vi på fakta och beräknar en "uppfattning" av erfarenheten. I det andliga riket, kan vi genom medvetandet se vad som ligger under ytan, en högre uppfattning om helheten.
Det här är alla separata tillstånd av Människosinnet, de olika "rikerna" vi lever i. För att uppnå någonting i ett "rike" kan vi arbeta från vilket "rike" som helst. Vi kan se hur en väg av fysisk träning ökar våra tankar om välbefinnande. Vi kan se hur en akademisk prestation väcker hur vi ser oss själva. 
Gudomlig medvetenhet är vårt högsta "rike", den plats där mirakel är möjlig. Genom att höja självuppfattningen till vår högsta nivå kan vi påverka allt annat - hur vi rör oss i världen till hur vi tänker och uppfattar vår erfarenhet. Vi kan se Sanningen, att vi bygger en ny värld från Andens rike.
Detta är vår gudomliga rättvisa, en gudomlig kraft som håller sin integritet och auktoritet överallt.

Krokodilens period är född med vår andliga identitets medvetenhet. Urmodern vet att den gudomliga gnistan är den viktigaste "identifieraren" av vem vi egentligen är, den identitet som människan skulle utveckla för att hävda och mästra. Genom detta enhetsmedvetande kunde vi känna till Alla skapelsens mysterier.

I den materiella världens rike är vår största prestation att lära oss att gå. Varje förälder ser entusiastiskt denna milstolpe när deras barn lär sig att röra sig i världen. Vår första mor, Krokodil, kände oss innan vi föddes. Hennes plikt är att lära oss vägen att röra oss i Anden.
I andens rike har vi inga ben att gå med. Vår själskropp är medvetenhet. Vi flyttar från en erfarenhet till en annan - från en andlig punkt A till en andlig punkt B - genom att föreställa oss Punkt B-upplevelsen.

I ett tillstånd av medvetslöshet sitter vi fast med våra egna negativa fantasier. Vi skapar vår egen självuppfyllande profetia. Vi kan se erfarenhetens integritet i linje med vad vi förväntar oss (tror). Mänskliga förväntningar kan vara medvetna eller omedvetna, vilket alla leder till en balans i ovan och nedan. Vi brottas med den här sanningen i vårt lägre tillstånd, och förkunnar att orättvisan var inte vad vi ville ha. (Även om vi förväntade oss det.) För att acceptera våra egna tillkortakommanden, säger vi att vår dröm aldrig kunde bli verklighet. Men i andens rike, är samma förkunnelse av ödmjukhet, nyckeln som öppnar dörren. Vi slutar att förvänta oss att lösa världens problem med "mänsklig resonemang". Vi skapar en ny värld i Anden.

Vi är en stjärna så klar.

Vår "räddning" är att veta att som människa räcker vi inte till, men i Anden är vi ett med de gudomliga krafterna som är mäktiga nog att manifestera allt vi föreställer oss. Vi måste ändra  till medvetandet som vet hur kraftfulla vi är. I detta "rike" sitter all världens visdom i vår själ, upplyst av det ena ljuset, skaparens sanning.

Krokodil ser vårt andliga väsen som den första och viktigaste sanningen vi skulle lära oss. Hon skickar Andens röst som vi kan höra .... visdom och vilda idéer som vi helt enkelt "vet" som en upplevelse av gudomligt medvetande.

På 8 Stjärna är vår Transformation intentionen att veta att vi är en stjärna i andens rike, och liksom Skaparen skiner vi vårt eget ljus. Innan världens skapelse fanns en medvetenhet som existerade utan erfarenhet av möjligheten att vara någonting. 
"Jag är det jag är." Som En sak hade den ingen möjlighet att se sig själv. Genom skapelsen utvidgade den sig till en himmel full av stjärnor - gnistor av sig själv. I miljarder stjärnorna i universum kunde Skaparen se sin egen obegränsade potential för att vara. Varje ljus skulle återspegla detsamma, men olika ljus av En.

I Anden, finns ingen materia - inget att separera - bara En sak att expandera. Sammantaget är våra andar en del av enhetsmedvetandet. När vi väljer att veta sanningen genom detta enhetsmedvetande, övergår vi till en Gudomligt medvetenhet. Sanningen i detta "rike" blir vår högsta sanning som håller auktoriteten över all annan sanning.
Sanningen som vi ser genom"orsak" i vårt sinne är bara sanningen om de fakta vi kan se. Vår Gudomliga medvetenhet kan resa genom all tid för att se hela bilden.

Till exempel är vår konflikt i relationer bara en fråga om att inte känna till alla fakta. När någon blir upprörd så tar vi det som en personlig orättvisa. Om vi letade efter hela bilden i Andlig medvetenhet, skulle vi veta att "orättvisa" orsakades av en närvaro av lidande. Vi kunde se att det som uppstod som bevis på "brott" var egentligen ett "försvar" som uttrycktes från en uppfattning som drogs från sinnet av orsak. Orättvisa är erfarenhet utan alla fakta. Vad vårt mänskliga sinne resonerar som ett karaktärsproblem är ett medvetandeproblem. I ett tillstånd av gudomligt medvetande skulle vi se att vi är alla En som kämpar i det mänskliga tillståndet. Samma erfarenhet skulle omvandlas till vår gemensamma sorg, och från vrede till förlåtelse och förståelse.
I vårt högsta tillstånd skulle vi se att ett krig bland människor är en krigshandling mot oss själva.

8 Stjärna engagerar gudomlig intervention för att ge medvetenhetens välsignelse. Idag är existensen av vårt "rike" av Anden bevisad. Vi får en upplevelse av gudomligt medvetande, en gåva av att veta en sanning som vi inte behövde räkna ut. Stjärna relaterar till Venus-cykeln, och upphöjs som kvällsstjärnan. Placerad på ett annat ställe, långt ifrån solen, kan vi se vårt eget ljus som lyser i mörkret.

Upplysning.

Vi kan bli upplysta för att se att våra materiella liv har fler möjligheter till glädje än smärta. Vi ser att vårt lidande är en del av en cykel som drar medvetande till vårt eget ljus, och Stjärnan kan hjälpa oss att komma ihåg att vår passage alltid drar oss till ljuset. Lidande är löst genom ett löfte om gudomlig rättvisa - rättvisa som kommer att ge tillbaka glädje som multipliceras med överflöd som långt överstiger den ursprungliga erfarenheten av lidandet.
Liksom smärtan av förlossning, med mening och syfte, kan vi klara oss igenom vårt mänskliga lidande genom att se fram emot den större välsignelsen där framme. Genom medvetenhet accelererar vi vår rörelse från punkt A till punkt B.

Låt oss titta på de uppstigna mästarna och "Kristi Ande" som alla väljer att leva i det gudomliga medvetandet. De delade den mänskliga erfarenheten och bar lidande svåra för oss att föreställa oss. Genom det gudomliga medvetandet, omvandlades deras lidande till den gudomliga upplevelsen av att helt stiga upp till enhetsmedvetandet. Genom en intention att förändra vårt sätt att urskilja från ett "rike" av materiellt eller mentalt inflytande, till enhögre medvetenhet, kan vi veta "vad de vet", se "deras ljus". Genom att se deras, kommer vi att veta vårt eget.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit.