Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam att vi fått så många saker att vara tacksamma för, att när vi börjar räkna dem inser  att vi är välsignade utan slut. Jag är tacksam att vi fått så många saker att vara tacksamma för, att när vi börjar räkna dem inser att vi är välsignade utan slut.

Din dagliga Mayakalender
15/5-2018

Dag 12 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Apa -
Apa / CHUEN: Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer, leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Sol
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 12: Förstå (Transformation / sanning sätter in, förståelse)
Tolv är en gåva med stor kapacitet för retrospektion. Det är denna förmåga som gör det möjligt för tolv att sätta ihop icke associerade delar till en (ny) fungerande helhet. Tolvans energi är den som presenterar en ny del av föstådd information eller ackumulerad erfarenhet som ska tillämpas.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar oss att gå med flödet och ta emot  Andens nedstigande ljus.

Medicinsk väg: "Äta ljuset".
Ett traditionellt sätt att dra näring från solen illustreras i en Soluppgångs-övning som de äldste hänvisade till "Äta ljuset". På så sätt hälsar vi gryningen av en ny dag i en helig ceremoni. 
Vi börjar med att ta majsmjöl i vår vänstra hand och andas in våra böner fyra gånger. Fyra representerar alla riktningarna av vårt liv, och kastar det sedan upp till ljuset.
Därefter drar vi ljuset till våra läppar 4 gånger genom att svepa vår högra hand över horisontens ljus.

Dag 51 av 260

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkroniseringen i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Ton 12 höjer oss till ett ny Förståelse, eftersom visdom av vår erfarenhet rör sig från huvudet till hjärtat. 12 erbjuder en stor kapacitet för retrospektion för att ansluta dissocierade delar till hela vår förståelse. Apan är en vävare av tiden och en mästare som artist och ser skönheten i vårt livsband. Hunden och Apan finns tillsammans i Tzolk'in som de två aspekterna som är centrala för Skaparen. Hunden återspeglar den ovillkorliga kärlekens lojalitet, och apan är en skapare. Apan utforskar livet med en känsla av nyfikenhet. Cherokee´s dagsymbol, tvättbjörnen, är den vänliga trickstern som smickrar med ett leende. De påminner oss om att inte ta oss själva så seriöst. Våra känslor kan läkas genom att ta en objektiv synvinkel och hålla en humoristisk känsla.

12 Apa är en portaldag som förstärker vår upplevelse genom en förtunning av slöjan. Det här är dagar när vi är mest kapabla att uppleva våra övernaturliga gåvor. En portal kommer att förstora vår gåva för retrospektion. Det är lika magiskt som alla våra andliga gåvor.
Apan ser varje upplevelse som en tråd av hela vårt tyg i våra liv. Vi kan se det bättre när vi går tillbaka för att se hela bilden. Om vi går tillbaka i tid för att ta en titt, så hittar vi balansen mellan mörkret och ljuset. Vi kan också upptäcka att omständigheter som tycktes omöjliga att övervinna blev transformerade. Ibland var våra hinder även välsignelser. 

Livet är inte rättvist.

Livet är inte rättvist, och "andra människor" som har alla fördelar vet inte vad de har. Den sorgliga sanningen är att vi alla har fördelar över någon annan. Vi är "andra människor" för någon annan. 
Vi kan ändra hur vi kommer ihåg våra erfarenheter, för vi kan resa tillbaka i tiden och se dem igen. 

Vara lycklig.

Den inre styrkan vi behöver för att dela kärleken med helheten finns i det enkla valet att vara lycklig. När världens problem verkar för stora, kan vi komma ihåg de faktiska parametrarna vi lever i. Vilken enorm välsignelse och fördel vi har, om det är det enda vi måste göra anspråk på. Människan är en mirakulös skapelse, och det finns så många olika sätt som vi kan berika våra egna liv på med små enkla sätt. Vi skulle aldrig behöva någonting mer om vi spenderade vår tid med de fördelar vi redan har. 

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..