Din dagliga Mayakalender.

22/10-2018
Dag 3 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: Apa / CHUEN
Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer, leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Givande
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 3: Handling. (rörelse/kommunikation) Åtgärd.
Ton tre är grundläggande rörelse och kommunikation som börjar som en vibration. Treans energi är mycket vältalande i alla typer av självuttryck. Kommunikation är hur tre etablerar en punkt för överenskommelse mellan vilken punkt "A" och vilken som helst punkt "B". Tre personer är rytmiska mot kärnan och är ofta rastlösa, eftersom rörelse är deras natur. Genom att arbeta nära med Treans energi, blir varje person mer kapabel att förutse rörelser av alla slag.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar oss att gå med flödet och ta emot  Andens nedstigande ljus.

Dag 211 av 260.

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkroniseringen i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Kärleken är alltid möjlig.

Ton 3 är den första dagen för rörelse i 13-dagars cykeln av skapande. Vi tar livet till en ny vibration av anden genom en avsikt att skapa. När vi skapar det vi älskar, genererar vi vår egen Vibration av kärlek som håller magin och makten att dra vibrationer av medvetande till sympati.

Vår skapelse manifesteras i Anden när vi gör vår första rörelse mot den. Den skapades först i vår fantasi och sen drar vi den till världen Nedan. När vi älskar vad vi ser tillräckligt mycket för vårt Mänskliga själv att utföra arbetet, blir resan lättare.

Apan är en gudomlig skapares arketyp. I affiniteten mellan hund och apa ligger de centrala egenskaperna hos en gudomlig Skapare, utvidgade skapar vi visionen till att vara en Skapare av Kärlek. När vi ser vår egen kraft att skapa kärlek, får vi ett sätt att alltid vara i harmoni med varandra.

Det enda som någonsin står i vägen för rätt förhållande är illusionen att kärleken inte är möjlig. När vi tar ansvaret och avsikten att betala framåt, kommer vi att veta att kärleken kommer att skapa vår mest rikliga skörd.

Vi behöver inte vara så seriösa.

Vår största utmaning i skapandet av kärlek är vårt brustna hjärta, vårt eget lidande för kärleken som vi vill uppleva. Apan ger kraften att övervinna denna begränsning genom att läka våra känslor. Vi kan läkas genom apans törst efter kunskap och förståelse.

Cherokee´s dagsymbol, tvättbjörnen, är erkänd som den vänliga "skojaren". Liksom Coyoten, Apan och tvättbjörnen kan dela ett perspektiv genom sina upptåg av vänlig lek, lär de oss att inte ta vårt Själv och Liv så seriöst.

Från tråden av vår vävda tapet ser Apan all kärlek vi har fått. "Är det verkligen svårt att förlåta? Är det verkligen världens ände när du inte får kärlek där du själv ger den? "Vi kan hävda att det känns på det sättet när vi avvisas. 
"Tokiga människa. Varför tar du saker så personligt? "

Fortsätt framåt till nästa möjlighet att ge kärlek.

Vi föddes av en Främsta Skapare som är allt-i-ett. Med tanke på gnistan av gudomligt medvetande är människan speciell. Vi är den enda skapelsen som kan resa i tiden. Visdomems period lärde oss att alla våra erfarenheter är större än någon arkeologisk skatt. Vårt minne om tid och erfarenhet är en skatt vi kan återvända till. Vi kan omvandla och återskapa upplevelsen av vilken plats och tid som helst. Även i vårt misslyckande kan vi upptäcka Kärleken som fortfarande låg bakom den.

Apan är mästaren som väver Skönheten in i livets tapet. Den kan omorganisera tråden och färgerna av vår erfarenhet i Skönheten av mörkret som omvandlas till ljus. Apan sägs aldrig slutföra något den påbörjar, utan fortsätter röra sig (som hunden) till nästa möjlighet till skönhet.

Apan lär oss att närma oss livet med nyfikenhet. Vår nyfikenhet är svaret på läkning av våra känslor. Genom en avsikt att inspektera saker för en djupare förståelse, kan vi upptäcka hur intressanta människor verkligen är. Vi kan ta bort oss själva ur bilden som inte är vår egen, och upptäcka sanningen bakom våra erfarenheter.

Det finns så många olika sätt.

Jag älskar att tänka på Apans reaktion på en ny upptäckt ... den fullkomligt hoppar upp och ner och gör de roliga skrikande ljuden.
Ju längre jag har följt kalendern, desto mer har ALLA dagsymboler blivit medlemmar av min flock. Jag är förvånad över Tzolk'in som leder en resa "styrd" av så många olika perspektiv och sätt att manifestera en skapelse av lycka. Allt-i-ett är med oss varje dag. Vi kan formförändra oss till vilken Dagsymbol som helst, och plocka fram Apan när vi tar oss själva för seriöst eller bara behöver ett gott skratt. :)
Alla dagsymboler och dess innebörd finns alla samlade här.

Vi kan släppa oss fria från en sanning vi inte skulle välja idag.

Apan bor i väst, platsen för våra okända upplevelse. Genom att hålla elementet vatten, berör den våra känslor och andens eter som hålls av vårt vatten i vår varelse. Apan guidar oss till "VÄNTA, ta en till titt på dina känslor och se vad du skapar ur tunna luften." Den förbinder vårt Intellekt och vår Intuition. Vi känner naturligtvis genom våra andliga gåvor när något inte stämmer överens med den erfarenhet vi förväntar oss. Det manifesterar sig som förvirring och lämnar oss med en fråga. Varför?

Apan läker våra känslor genom att leda oss att utforska våra Frågor, söka svar inom vårt Själv. När Apan presenteras med fråga "varför", skulle den stoppa allt den gör för att göra en ny utredning. Den ser "varför" som en arkeologisk skatt att  upptäcka. Genom Apans perspektiv blir livet "mer och mer spännande." 
Det finns en obegränsad massa saker att räkna ut ... saker nära till hands inuti vårt Själv.

Vi kan upptäcka ett dumt Mänskligt trick efter det andra, när vi frågar oss själva varför vi tycker att saker måste gå en viss väg. Vi begränsar vår egen möjlighet till kärlek och lycka, och vi inser inte ens det på grund av en idé som verkligen inte har någon mening. Apan kan leda oss tillbaka till källan i vår arkeologiska skatten av erfarenhet. Vi kan upptäcka de regler vi var tvungna att följa, som aldrig gjorde någon mening, men kanske styrdes av någon världslig auktoritet, och vi accepterade det som Sanningen. Som Tidsresenärer kan vi gå tillbaka för att skapa en annan uppfattning. Vi kan gå tillbaka och släppa oss fria från en Sanning som vi inte skulle välja idag.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa, att låta våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner, då solnedgången ofta är en tid då du kan känna en växling av energin till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag. 

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är så tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och djup tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..