Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för skönheten som skapades. Jag är tacksam för det helande som Moder Jord ger när vi är medvetna om hennes skönhet. Jag är tacksam för skönheten som skapades. Jag är tacksam för det helande som Moder Jord ger när vi är medvetna om hennes skönhet.

18/5-2018
Dag 2 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Jaguar -
Denna energi är den som lägger grunden för hela perioden.
Jaguar / IX: smygande, jordälskare, känslig, intelligent, mottaglig, tidlöshet, myndighet, shaman. Född med en djup kärlek till Moder Jord, är Jaguar eller Shaman direkt knuten till källan för all jordmagi. De innehar en stor kraft av intellekt, styrka eller karaktär genom integritet. Jaguarens energi är kvinnlig i naturen och är den härskande anden av djungler, slätter och berg. Jaguarens ande bevarar Maya-templen och uppmanas att hjälpa såväl spirituellt som materiellt. Jaguar är också gud / gudinnan av tacksamhet. Tålamod som är född av styrka och skicklighet kan vända sig till ett snabbt beslut och handling. Både djärv och smidigt, attackerar jaguaren inte ofta direkt och kommunikationer från dem innehåller vanligtvis lite mystik. I avsaknad av integritet korrumperar jaguarens kraft och den blir en sökare efter rikedom och berömmelse.

Periodens symbol: Kanal
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Genom att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 2: Mystisk som frågan "att vara eller inte vara?" Två är erkännandet av självständighetens separering från allt annat och en önskan om att återkopplas. Att gå i balans när du gör val av alla slag, ljus / mörk, man / kvinna, bra / dålig, Yin / Yang, är energin i detta nummer. Att uppleva skillnaderna mellan varandra är användningen och syftet med detta nummer.

Aspekter: Färg - Vit  (Förfinar), Riktning - Norr, Element - Luft.

Nord: Handlar om att lära av erfarenheter, de uppstigna mästarnas och de kollektiva visdomarnas plats.
Vad har jag lärt mig av tidigare erfarenheter? Vad skulle de äldre säga att jag skulle göra?

Elementet Luft: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Andens andetag och livets andning. Luft är en helande kraft som kan styras inuti. Vind kallar oss till Helig andedräkt och uppmuntrar oss att lyssna på Skaparens röst. Som elementet av sinnet uppmuntrar Luft oss att använda vårt Intellekt och söka Visa råd. Luft handlar om utbetalning av kommunikation.

Naturläkemedel: Lukten av cederträ erbjuder ett helande av känslor, och främjar känslor av välbefinnande och vilsam sömn. Detta är en bra period att bränna cederträ eller använda vid aromaterapi. 

Dag 54 av 260

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Ton 2 representerar dualitet. Människans sätt att se saker är genom en jämförelse mellan en sak och en annan. Genom design är vår fysiska form symmetrisk. Det finns också två sidor av vår identitet, som fysisk varelse och som andens väsen. På Ton 1 fanns vi i Enhet med Skaparen. På Ton 2 ser vi oss separerade av medvetandet att vi också är något annat, ett medvetande som bara är vårt eget. På Ton 2 ser vi hur vi är olika. Vi fick alla samma inspiration att se varandra som en del av hela mänskligheten, född av Skaparen. Kanalens period har en avsikt att förena de båda sidorna av vårt själv med helheten. Vi är inspirerade att hitta vårt sätt att vara En i vår enhetens ljus som en del av familjen.
Ton 2 är den dag vi tänker över vår egen heliga avsikt för en ny omvandlingscykel. Vi bestämmer hur vi skulle investera oss i en ny ansträngning för andlig tillväxt som skulle manifestera en högre medvetenhet om vår enhet med mänskligheten. 

Vår egen överlevnad kallar fram vår ande.

Jaguarens andliga gåvor är födda av sin tacksamhet för Moder Jord. Den lever livet självständigt, nära marken, och den ser varje välsignelse som en gåva från Moder Jord. Den är medveten om Moder Jords medvetenhet ...  som alltid ger, alltid kärleksfull, alltid vänder våra ögon från mörkret mot ljuset. Jaguar ser hennes skönhet som uttrycket för kärlek och sägs känna hennes hjärtas slag.

Jorden är den dimension där Människan lever ut sitt fysiska liv. I andens rike är vi eviga. Vi var en del av det ena medvetandet av allt som någonsin var, eller kunde vara. Jorden var den plats vi fick för att skapa vårt eget "Jag är." Genom förhållande kunde vi veta något större än vår egen erfarenhet. Vi fick ett sätt att tänka på vårt eget som en, i en kropp av universell kärlek.

Hela Mänskligheten erbjuder ett sätt att känna vårt eget. Det nedre självet som håller rädslan för begränsning, rädd för att se sig själv, kan lättare se sig själv i andra. Vi kan se mer objektivt på någon annan. Från det andliga riket kan vi tydligt se de mänskliga, andliga, och gudomliga aspekterna.

På den förra 2 Jaguar kämpade mänskligheten för överlevnad i orkanerna under den senaste säsongen. I förändringens kaos framträdde den mänskliga andan. Jaguaren går osynlig, precis som vår Ande ligger under ytan av ansiktet vi visar för världen. Vår sanna identifiering av Anden kallas framåt när mänskliga omständigheter kräver att vi vänder oss till varandra för överlevnad.
När vi möter sådana hot mot vår fysiska kropp, skiftar vi naturligt till vår andes medvetenhet. När vi når våra mänskliga gränser, kallar vi naturligtvis på våra resurser av ande.

När vi tittade på förödelsen såg vi Människan gå till aktion. I fråga om liv och död diskriminerade vi inte över våra skillnader. Människan insåg att varje liv var värt att spara. Vår gudomliga natur framträdde som kärlek och blev vår högre auktoritet. Mitt i allt kaos är de minnen som stannar kvar, de när en Människa riskerar sitt eget liv för att rädda en annan. Vi gick ihop för att rädda helheten.

Jaguaren hjälper oss att föreställa oss en dröm, där det här sättet skulle vara så vi alltid skulle se varandra. Vi är kallade för att erkänna att Andens högre myndighet är grundläggande för vår sanna natur. Vi behöver inte vänta på en orkan för att påkalla vår Andes högre identitet.

Vår lägre natur.

I dag står vi inför en annan form av kaos som utmanar vår identitet. Världen har presenterat oss med vår lägre naturs sanning. Vi existerar i rädsla för att mänskligheten övertas av våra lägre naturers avsikter. Världen presenterar illusionen att mörkret inom vårt eget håller myndigheten över vem vi skulle bli. Vi presenteras med illusionen att "egenintresse" är vår mänskliga naturs överhängande instinkt och karaktär. Vi står alla inför en "konstitutionell kris", en som skakar grunden för vem vi tror vi är.

Andens rike är vår plats för Sanningen. Genom Andens ögon vet vi vem vi egentligen är. Vi ser sanningen i våra egna önskningar för helhetenes lycka. Från andens rike är inte vår egen lycka tillräcklig. Vi vet att evig lycka bara är möjligt när vi alla är glada.

Jaguar bär oss på en Anderesa till en plats där mänskligheten existerar i harmoni och jämlikhet. Vi kan föreställa oss en värld där varje liv var heligt till helheten, där varje liv är värdigt att rädda för vår egen lycka. Vår lycka skulle inte vara fullständig så länge som det finns andra som lidit.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..