Maya Kalendern.

Jag är tacksam för mänsklighetens gåvor. Jag är tacksam för dem som jag aldrig har känt, vars demonstration av Anden överskred tid och rum för att röra mitt eget hjärta. Jag är tacksam för mänsklighetens gåvor. Jag är tacksam för dem som jag aldrig har känt, vars demonstration av Anden överskred tid och rum för att röra mitt eget hjärta.
15/3-2018
Dag 3 av 13 i Mayakalendern.

Periodens symbol: Stjärna
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Dagens symbol: - Hund -
Ovillkorlig kärlek, lojalitet, trogen, konsekvent.
Modig, lojal och varmhjärtad, väldigt vaken och tapper, människor som är födda av hund respekteras för sin rättvisa och deras skydd. Människor födda av solskenet Hunden är väldigt sensuella och vet hur man kan njuta av livet. Lekfullhet och en god förståelse för den grundläggande mänskliga naturen leder till välstånd för hunden. Hundar är bra lagspelare som älskar att resa och har en stark känsla av sin position i samhället. Hundpersoner delar karaktären av coyotes, spioner, vargar och advokater.

Galaktisk Tone 3: Handling (rörelse / kommunikation, spirar)
Tre är en grundläggande rörelse och kommunikation, som börjar som en vibration. Treans energi är mycket vältalande i alla typer av självuttryck. Kommunikation är hur tre etablerar en punkt för överenskommelse mellan vilken punkt "A" och vilken som helst punkt "B". Tre personer är rytmiska mot kärnan och är ofta rastlösa, eftersom rörelse är deras natur. Genom att arbeta nära med Treas energi, blir varje person mer kapabel att förutse rörelser av alla slag.

Cherokee, Varg/KANA'TI: Varg är symboliserad av Sirius (Hund stjärna) och Antares, den ena eller den andra alltid synlig men aldrig samtidigt. Vargen är vår bror och delar våra väldiga rötter. Alla hundar är domestikerade vargar, kamratskap och vägledning. Vargar är en förbindelselänk mellan världarna; dem som inspirerar lojalitet, diplomati och humor för obegränsad potential. Varg är dagens tecken på lärare, läkare, sökare och transformatorer; skarp som obsidian, mild som ett lamm. Totem -Hund: Lojalitet och trofasthet som överlever bortom döden. Detta var den första dagen av skapelseenergin i denna 4: e värld, och sätter energin för kärlek, lojalitet och trohet i 5200 årscykeln. Hjärtchakraenergi är inblandad så att vi kan flytta till tillståndet av "ovillkorlig kärlek" med medkänsla. Alla problem med sexuell lust som inte är i harmoni kommer att bli rensad.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Norr, Element - Luft.

Norr: Fokus på visdom, renhet, uppstigna mästare, återgå till oskuld.

Dag 250 av 260

På Ton 3 väljer vi att agerar för att föra våra intentioner till liv. Vår dröm om medvetenhet tar ett eget liv som en vibration som rör materia i det fysiska universumet. Genom vibrationer överskrider våra tankar slöjan mellan sinne och materia.

Hund / OC är ett dagtecken från norr och tillhör luftelementet. Nord är riktningen för Visdom, och vår plats för kollektiv medvetenhet. Luftelementet representerar sinnets kraft, och som en symbol för ovillkorlig kärlek påminner Hunden oss om Skaparens dröm, som frambringades till liv  av de talade orden i skapelsen.
Genom ett val av gudomlig medvetenhet, skapades vi av en kärlekshandling som gjorde oss till existens. Hund illustrerar Skaparens mening och syfte med skapelsen, som en gåva av ovillkorlig kärlek som skulle visa sig från ovan till nedan.
Dagens symbol hjälper oss att börja skapa vår dröm genom en kärleksakt. Kärlek gör hela skillnaden i vår förmåga att skapa. Som Människa kommer vi att gå framåt i mörkret i vårt okända. För att manifestera vår Högsta Dröm, behöver vi Kärlek att leda oss vidare.
I vår slutliga stigning av andlig tillväxt kan vi förvänta oss att drivas till gränsen för vår inre styrka, och som alltid beror tillväxten på att vi når högre än vad vi har uppnått tidigare. Hunden är demonstrationen av hur rörelsen kommer leda oss till den mänskliga andens högsta uppstigning.

Idag sörjer världen förlusten av Stephen Hawking. Vi kan hedra hans demonstration av ovillkorlig kärlek, det mänskliga sinnets kraft och styrkan i hans ande. Diagnostiserad med ALS vid 21 års ålder gav läkare Hawking ungefär 2 år att leva. Han den längst levande patienten med ALS i medicinsk historia, levande årtionden bortom sin ursprungliga diagnos. Han är en inspiration till alla som frågar om sin egen potential för ett framtida liv med mening och syfte.

Hawking var en demonstration till mänskligheten att medveten tanke kan ge en mänsklig värld av erfarenhet värd att leva för. Hawking drevs av en passion för att förstå universums underverk. Han transcenderade orättfärdigheten i sitt eget lidande. Utan något sätt att röra sig i världen utforskade han ett helt universum genom sina tankar. Han levde sin passion genom medvetna tankar och kommunikation.

När vi står inför vår nästa uppförsbacke, kan vi komma ihåg Stephen Hawking och hans prestation att överskrida den "hårda vägen" i hans liv. Bekämpat en utmaning som vi knappast kunde föreställa oss, kommer hans livs bidrag till världen att gå till historien bland mänsklighetens största prestationer.

Vi skapar också ett universum i vårt eget sinne. Världen vi skapar i våra medvetna tankar håller en upplevelse av att leva, som är lika meningsfull och verklig som vår fysiska erfarenhet. Vi har potentialen för ett liknande bidrag till det kollektiva tankarna av mänskligheten. Vi var alla skapade med samma löfte om gudomlig rättvisa, ett löfte om att vårt liv skulle göra en skillnad.

Hunden demonstrerar livets kärlek. Hunden upplever livet fullt ut genom sina sinnen, älskar att synas, ljud, luktar och upplevelsen av att vara. Hunden ser bortom utmaningarna till nästa möjlighet. Hunden lever livet för allt som den kan uppleva, lära och veta om livet på jorden.

Hawking använde sin kärlek till kunskap för att skapa sin värld. Han är en inspiration, och kan få en att undra om inte alla skulle vara lyckliga om de blev experter på något de älskar? Vilka steg vi skulle göra, och sen investera den delaktiga medvetenheten för vår högsta dröm som vi förtjänar. Vi gör aldrig någonsin en andens resa ensamma. 

Vi kan ha ett förhållande till skaparen, de uppstigna mästarna och med vår egen gudomliga ande. Vårt Högre Själv är Gudomligt, och liksom hunden, tjänar i en position av ödmjukhet. Vi kan ansluta till vårt Högre Själ genom att stänga våra ögon och känna den gudomliga observatören som älskar.

I den 13:de månaden guidas vi av gudomliga andar mot en högre realisering om vårt själv. Varje runda av Tzolk'in lämnar ett viktig medvetenhetsbevis bakom sig, en personlig Sanning som förändrar vår erfarenhet av att vara. Allt vi fokuserar på kommer att multipliceras med överflöd, och vi fullbordar en viktig milstolpe för omvandling. Genom medvetenhet kan vi uppleva vårt eget mirakel.

Hunden bor vid Tzolk'in-centrum tillsammans med Apan. Tillsammans återspeglar hund och apa de aspekter som är centrala för Skaparen. De är våra förebilder för kärlek och skapelse.
Något som vi bara kan tänka oss, kan bli en del av vår verkliga erfarenhet för vi älskar det tillräckligt för att vidta åtgärder mot dess manifestation. Vår dröm kommer att följa sin egen naturliga kurs. När vi tar ett steg kommer inspirationen att inspirera nästa.

Ton 3 upprättar en "överenskommelse mellan vilken punkt A till vilken som helst punkt B". "För att manifestera vår punkt B måste vi se det som att det redan finns. Vi måste kristallisera Visionen av den sak vi tänker ta itu med. Vi kan "älska nuet" som ögonblicket av dess skapelse.
Stigande med örnens visdom, kommer vi inte att använda "förnuftet" som vår väg till gudomligt medvetande. Genom intellekt och intuition skapar vi det först i vår fantasi, och sen kommer Ovillkorlig kärlek att bära oss igenom.

Våra hjältar, som Hawking, är beundrade för sina prestationer av överväldigande hinder. De inspirerar oss att fortsätta trots oddsen för misslyckande. Må vi ta hänsyn till vår gåva av tid och komma ihåg att medvetet kräva det, för våra tankar, om vår högsta dröm.
När Hawking ställdes frågan vad som inspirerade honom att fortsätta sin doktorand när han bara gavs två år att leva, svarade han:

"Kom ihåg att titta upp på stjärnorna och inte ner på fötterna. Försök att förstå vad du ser och vad som skapar universum. Var nyfiken. Och hur svårt livet än kan tyckas vara, så finns det alltid något du kan göra och lyckas med. Det gör skillnad att du inte bara ger upp. "
~ Stephen Hawking, när han firade sin 70-årsdag.


Källa: Ian Lungold