Maya Kalendern.

14/3-2018
Dag 2 av 13 i Mayakalendern.

Periodens symbol: Stjärna
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Dagens symbol: - Givande -
Givande / MULUC: Emotionell, fantasifull, psykisk, rening.
Även känt som tecken för vatten. Ceremoniellt använder Maya vatten som ett offer i dop och reningar. Dessa ceremonier görs för att ge en kollektiv styrka, anpassningsförmåga och harmoni. I uppriktig uppskattning ger Givande människor gärna mer än de ber om för sig själva. Dessa personer är dynamiska kommunikatörer med stor intelligens som gör dem till en utmärkt arbetsgivare. Som ett skakat vattenkärl, erbjuds folk snabb återvunnen jämvikt. Liksom en vattenkropp kan det finnas djupa underströmmar av känslor och dolda faror. Andra kan uppfatta att dessa givande människor har dolda agendor så de ger dem litet förtroende och kan till och med klandra dem.

Galaktisk Tone 2: Dualitet (Reaktiv, reflekterande, utvärderingsform och identitet, önskan att återkopplas)
Mystisk som frågan "att vara eller inte vara?" Två är erkännandet av självständighetens separering från allt annat och en önskan om att återkopplas. Att gå i balans när du gör val av alla slag, ljus / mörk, man / kvinna, bra / dålig, Yin / Yang, är energin i detta nummer. Att uppleva skillnaderna mellan varandra är användningen och syftet med detta nummer.

Aspekter: Färg - Röd (initierar), Riktning - Öst, Element - Eld

Öst: Fokus på början, inspiration, nytt liv, ljus

Dag 249 av 260

Bakom vår uppfattning om högre medvetenhet ligger en dröm om att leva upp till vår mänskliga potential.
Vi känner Sanningen att våra möjligheter överstiger vår ansökan. Vi undrar vad livet kan vara om vi engagerar vår högsta potential.
Människans öde är att gå den "svåra vägen" av det okända, för att söka makten att bemästra vårt eget liv. Människan är så älskad av Skaparen för den tid som vi måste uthärda, för att tro på sanningen om det gudomliga medvetandet. Det verkar ju mycket lättare om någon lämnade alla instruktionerna, eller bara berättade vad vi ska göra. Ändå är själva uppgiften, att vi lär oss, att vi kan räkna ut det för oss Själva, och vi kommer göra många misstag för att inse att skapelsen är gjord möjlig, genom sanningen "vi tror".

På Ton 2 ställs vi inför uppgiften att välja ett nytt sätt. Dagen guidar oss till den Heliga Ritualen av Givande. Genom ett heligt erbjudande kommer vi i försoning med Skaparen. I Enhet delar vi Skaparens Guds Medvetenhet, och genom Skaparens ögon är vi redan perfekta. Den perfekta människan som vi försöker
"leva upp till" existerar bara i den fysiska världen. Mirakelet om vem vi är, är ett eteriskt väsen, och det enda som knyter oss till en värld är vår rädsla för att släppa taget.
På Ton 2 gör vi ett val. Givande hjälper oss att göra valet att släppa taget. Det enda sättet att frigöra oss från världen är genom en övergivelse. Vi är perfekta i vårt offrande av vårt mänskliga Själv till gudomlighetens hand, och på Ton 2 är vi separerade från helheten för en distinktion av dualitet och ett val att "vara eller inte vara". Vi gör valet om vår dröms liv eller död. Vi måste välja en avsikt att gå vidare på vårt eget sätt, och vi kan känna oss separerade från andra när vi ser vår "annorlunda" väg. Vi måste fira våra egna skillnader och stå i sanningen, att alla medvetna tankar är en gudomlig insats, och att vi lär oss alla Sanning på vårt eget sätt.

Vetenskapen har förklarat hur människokroppen går på el. Beviset att elektriciteten övervinner tyngdlagen, förklaras av statisk elektricitet. Den lilla el som vi genererar när vi går över en matta kan orsaka små föremål att fästa vid våra kläder eller göra så att vårt hår står upp och på så sätt övervinna tyngdkraften. 
Våra tankar genererar gnistan utbytt mellan levande celler. Som en kedjereaktion triggar en tanke en elektrisk laddning, som går från en cell till en annan, som genererar rörelsen att sätta en fot framför den andra. Genom att se våra tankar som el, visar vetenskapen oss att våra tankar håller auktoriteten över tyngdlagen i världen.
"Elektriciteten i vårt blod" definierar vår mänskliga elektricitet. Våra medvetna tankar är de gudomliga gnistorna som övervinnar världens makt att hålla oss nere. Ju högre våra tankar är, desto högre frekvens
och vibration, och vi graviterar naturligt mot närmaste högsta frekvens.
Ju närmare vi drar våra tankar till Skaparen, desto mer accelererar vi resan. Gudomlig Medvetenhet trotsar illusionen att vi hålls nere, och är oförmögna att stiga till vår största prestation.
Vi bildar vår eget Intention om hur vi kommer att trotsa tyngdlagen. Vi kan frigöras från världen genom våra högsta tankar. De högsta tankarna av ALLA finns i Skaparens sinne. Genom ett erbjudande av vårt själv kan vi vara ETT Sinne som delar samma tankar. Beviset på en gudomlig kraft kommer att bevisas av de högsta tankarna vi tror ... Vår egen medvetenhet kommer att skapa vår nya värld.

Vi måste veta vad vi tror, och vi fick 90% av oanvänd hjärnkraft för att räkna ut det. 
Sanningen vi kan stå på bygger på ett förhållande till Skaparen, en Sanning åt gången. Vi uppsteg som 13 Hjort, och fick en förståelse i den eter som förbinder oss med gudomlig kraft. Vi var beredda att stå i vår egen sanning genom Hjortens andliga verktyg med vaksam medvetenhet. Vår egen Sanning är den enda solida grunden som vi behöver stå på.

Dagens symbol Givande, är en symbol för vatten överallt från kosmos till våra egna tårar. Vatten är Elementet som är kapabelt att hålla Andens eter och en symbol för våra känslor. Det här är en dag att hedra dina och andras känslor.
Vi hedrar känslor genom erkännande och medvetenhet. Våra känslor kan helas om vi tillåter oss att till fullo uppleva dem i hjärtat till hjärtat med Skaparen.
Vi kan uttrycka våra egna känslor av begränsningar för vår verkliga dröm om lycka. Det är okej att fråga efter vad vi verkligen vill ha. Genom att göra det, så delar vi hur mycket vi älskar vår dröm med Skaparen. Genom att tro på Skaparens exponentiella kraft kan vi erbjuda det till Skaparens Hand och tro att vi kommer att få "detta eller något bättre" som är multiplicerat med överflöd.

Dagens symbol kräver ett erbjudande från vårt hjärta. Det här är en dag för att göra saker rätt - att betala tillbaka och betala framåt.
Dagsymbolen för Cherokee, floden, kallar oss för att släppa våra rädslor och förväntningar, och tro att våra högsta drömmar kommer att manifestera sig i ett gudomligt flöde. När vi erbjuder vårt själv till en upplevelse av enhet, kan vi komma ihåg att det via vårt gudomliga samband är möjligt. 

Källa: Ian Lungold