Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam att vi har varandra att uppleva och dela livets skönhet på Moder Jord. Jag är tacksam att vi har varandra att uppleva och dela livets skönhet på Moder Jord.

11/9-2018
Dag 1 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Hund -
Ovillkorlig kärlek, lojalitet, trogen, konsekvent.
Modig, lojal och varmhjärtad, väldigt vaken och tapper, människor som är födda av hund respekteras för sin rättvisa och deras skydd. Människor födda av solskenet Hunden är väldigt sensuella och vet hur man kan njuta av livet. Lekfullhet och en god förståelse för den grundläggande mänskliga naturen leder till välstånd för hunden. Hundar är bra lagspelare som älskar att resa och har en stark känsla av sin position i samhället. Hundpersoner delar karaktären av coyotes, spioner, vargar och advokater.

Periodens symbol
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 1: Enhet. Ett är början på allt, det första, hela och allt i ett. Ett är bestämd och självstyrd och ger ett bra tryck till vilket projekt de än är associerade med.

Cherokee, Varg/KANA'TI: Varg är symboliserad av Sirius (Hund stjärna) och Antares, den ena eller den andra alltid synlig men aldrig samtidigt. Vargen är vår bror och delar våra väldiga rötter. Alla hundar är domestikerade vargar, kamratskap och vägledning. Vargar är en förbindelselänk mellan världarna; dem som inspirerar lojalitet, diplomati och humor för obegränsad potential. Varg är dagens tecken på lärare, läkare, sökare och transformatorer; skarp som obsidian, mild som ett lamm. Totem -Hund: Lojalitet och trofasthet som överlever bortom döden. Detta var den första dagen av skapelseenergin i denna 4: e värld, och sätter energin för kärlek, lojalitet och trohet i 5200 årscykeln. Hjärtchakraenergi är inblandad så att vi kan flytta till tillståndet av "ovillkorlig kärlek" med medkänsla. Alla problem med sexuell lust som inte är i harmoni kommer att bli rensad.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Nord, Element - Luft.

Nord: Handlar om att lära av erfarenheter, de uppstigna mästarnas och kollektiva visdomarnas plats. Vad har jag lärt mig av tidigare erfarenheter? Vad skulle de äldre guida mig att göra?
 
Elementet Luft: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Andens andetag och livets andning. Luft är en helande kraft som kan styras inuti. Vind kallar oss till Helig andedräkt och uppmuntrar oss att lyssna på Skaparens röst. Som elementet av sinnet uppmuntrar Luft oss att använda vårt Intellekt och söka Visa råd. Luft handlar om utbetalning av kommunikation.

Dag 170 av 260.

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

De kommande 13 dagarna...

Vi har just lämnat Jordens period och kliver nu in i Hundens period, som leder till en materiell skapelse av ovillkorlig kärlek. Vi uppsteg från Jordens period, inspirerade att veta att vårt gudomliga syfte är att vara givare av kärleken till världen nedan. Vi var inspirerade att tro på kärlekens verklighet, att det sker ett utbyte mellan vår själ och Moder Jord. 

Hundens period på 13 dagar är en applikationscykel, en "mörk" cykel. Mänsklig förståelse är en binär process. Först ges vi en Sanning som inspiration eller en idé, en teori, och sedan blir vår visdom avslutad när vi upplever vår egen erfarenhet av sanningen kring vår erfarenhet. Det är därför som det kallas dag och natt i Tzolkinkalendern. Det vi ser i ljuset som inspiration, får vi i mörkret möjligheten att implementera för att skapa vår erfarenhet av inspirationen som vi mottog. När vi ser dessa eviga vågor, blir det lättare för oss att förstå vad vi går igenom, och behöver inte "fastna" vid en specifik erfarenhet. 

Ovillkorlig kärlek.

Arketypen av Hund personifierar upplevelsen av kärlek som skaparen avsåg för männskligheten. Vi behöver bara föreställa oss en glad hund, för att identifiera vår rollmodell. Hunden tar in jorden genom alla sina sinnen. Den älskar vinden i sitt ansikte, vattnet och leran och alla sevärdheter, ljud och lukter, och tar emot oss vid dörren med ovillkorlig kärlek.

De äldste säger att när hunden/vargen blir din totem, är du alltid känd som en av flocken. Hunden är trogen och lojal, även bortom döden leder den oss tillbaka till stjärnorna. Vintergatan är känd som "den plats där hunden sprang." 
Hundens period kommer att leda oss på en väl bevandrad väg av ovillkorlig kärlek, för att manifestera vårt eget ljus i mörkret.

9:e och 10:e månaden i Mayakalendern.

11 Sol avslutar den 9:e månaden i Mayakalendern, som ramar in vår erfarenhet inom sammanhanget för att realisera ett högre syfte. Talet 9 handlar om att slutföra en erfarenhet av Förståelse, och ton 11 är en uppenbarelse som avslöjar ett tydligt sätt framåt. Den 10:e månaden har avsikten att manifestera. I Tzolk'ins våg av 13 månader, styrs denna cykel av gudomlig intervention. Den 10:e månaden är den Blomning av Anden, som föregår Skörden.

Människans Gudomliga natur.

Idag kan vi hedra och komma ihåg, de vars liv är en demonstration av ovillkorlig kärlek. Må vi erkänna, se och hedra de "frälsare" som springer i riktning mot faran i ett försök att rädda andra. Må vi komma ihåg de personliga kostnaderna för deras eget välbefinnande genom att göra det. Må vi erkänna och se igenom deras exempel, sanningen för den mänskliga andens gudomliga natur.

Hunden är ett flockdjur, och försvarar helheten. Hunden är också en skapelse av möjligheter, som bygger på all glädje det är innebär att leva på Moder Jord. Hunden engagerar alla sina sinnen i upplevelsen, och är alltid ute efter att skapa nästa utbyte av ovillkorlig kärlek. Där det inte hittar utbytet, går det helt enkelt vidare till nästa tillfälle. Genom att inte hålla något agg, lämnar det sin kärlek bakom, så att dörren fortfarande är öppen när den återvänder för att försöka igen.

Hunden erbjuder också medkännande kärlek. En hund vet när vi lider och kommer att dela Kärleken att se oss igenom. Kärlek är anledningen till att hunden är "människans bästa vän". När vi gör en Hund-klättring av andlig tillväxt, kan vi hitta vår riktning genom att följa hundens väg.

Vara här och nu.

På Galaktisk Ton 1, börjar vi en ny intention av kärlek. Vi börjar i Enhet med Skaparen, och det är en dag att vara "här och nu" för att ta emot en gudomlig skapares inspiration. Genom medvetandet av våra egna tankar, kommer vi att få en gudomlig idé, en gnista som kommer att antända vår egen avsikt att älska. Skönheten vi ska skapa, kommer att vara vårt eget uttryck för Kärleken som vi får.

Jorden lärde oss att se och erkänna all skönheten runt omkring oss. Idag kommer Skaparen att inspirera ett nytt uppdrag att skapa skönhet, genom att se de många olika sätten vi ser Kärlek och Ljus återspeglas genom mänskligheten.

När vi så börjar en ny klättring, kan vi bli inspirerade att ta in hela livets skönhet som en gemensam upplevelse för varandra. När vi står inför våra rädslor och utmaningar, kan vi hitta fnittret i vårt Själv - den del av vårt Själv som fortfarande kan se och erkänna, att våra dagar är fyllda med mycket mer skönhet av Moder Jord än mörker. Tunkalendern innehåller 6 nätter och 7 dagar, så ljuset kommer alltid att vinna till slut. Vårt mörker behöver bara vara så länge som det krävs för att vända sig till Skaparen, för att be om hjälp av ovillkorlig kärlek.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är så tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..