Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för att den som skapade oss, skrev ett gott slut på vår historia. Jag är tacksam för att den som skapade oss, skrev ett gott slut på vår historia.

25/4-2018
Dag 5 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Apa -
Apa / CHUEN: Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer, leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Hjort
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 5: Styrka (Områden av styrka aktiveras, grödan gror och drar till sig solen)
I mitten av kuben hittar vi fem. Fem är en intelligent organiserande kraft som hanterar kommunikation och material, kunskap och tillämpning. Femmor är naturliga nätverkare som samlar vad som behövs. Dessa personer kan ta sig direkt till kärnan i vilken situation som helst, och det gör dem till utmärkta utredare.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar oss att gå med flödet och ta emot  Andens nedstigande ljus.

Naturläkemedel: Lukten av cederträ erbjuder ett helande av känslor, och främjar känslor av välbefinnande och vilsam sömn. Detta är en bra period att bränna cederträ eller använda vid aromaterapi. 

Dag 31 av 260

Håll koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkroniseringen i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Ton 5 erbjuder styrkan för vår andliga klättring. Nummer 5 representerar det intellekt som tjänar som en organiserande kraft för att komma fram till en tillämpning av andlig intention. Energin på 5 representerar kubens mitt, som drar det som behövs tillsammans och ser till kärnan i varje situation.

Apan är en skapelse av medvetenhet som älskar att lära sig och utforska från sin djupa känsla av nyfikenhet. Apans samhörighet med Hunden är ett lättsinnigt tillvägagångssätt. Apan älskar livet för nöjet att ha så många saker att lära. Apan visar oss kraften vi håller när vi ersätter förväntningarna på resultatet med enkel nyfikenhet.

När vi tror på kärlek som hunden, vet vi att vårt slutliga mål kommer att bli glädje av ovillkorlig kärlek. När vi tror, använder vi vår medvetenhet för mer än överlevnad. Vi kommer att tillämpa våra andliga gåvor att veta, 
för att lära oss så mycket vi kan. Vi kommer bli mer och mer nyfikna som Lewis Carrolls "Alice i Underlandet". Vi kommer att bli förvånade över att se hur en sak omvandlas till en annan.

Apan ser skönheten i samlingen av våra erfarenheter, och är förvånad över vad den ser. Med tanke på omvandlingens magi tror den att allting är möjligt. Apan är alltid upphetsad över att se vad som kommer att hända, för den vet att var än mörkret dyker upp, så slutar det alltid i Ljuset.

Vi är tidsresenärer.

Apan leder en resa genom tiden, och Människan är en tidsresenär, den enda skapelsen som kan återskapa en erfarenhet från det förflutna för att förändra framtiden. Det här är en mycket speciell gåva. Människan är så förvånad över tanken på tidsresor, vi skriver historier och gör filmer om det och tar fram alla möjliga sätt för att förändra vårt liv. Om vi bara kunde gå tillbaka och göra om det vi gjorde. Apan delar upptäckten att vi kan.

Det är vår mänskliga natur att bara tro på vad vi kan se. Vi reser i tiden hela tiden omedvetet. Vi ser det inte som något speciellt när vi omedvetet använder gåvan att gå tillbaka och exempelvis återuppleva vår sorg. Vi reser in i framtiden och föreställer oss det värsta. Genom att inte koppla dåtid och nutid samman som om de vore en och samma upplevelse, kan du transformera sorgen till att bli något helt annat i framtiden.

Apan förbinder vårt intellekt och vår intuition. När vi är medvetna om våra tankar kan vi förvandla vårt liv till en skönhet. Att veta sanningen kan omorganisera tråden i vår erfarenhet, och vi kan skapa mirakel när vi använder Tiden för ett gudomligt syfte.

Tvättbjörnen är Cherokee-tecknet för Apan. Tvättbjörnen älskar saker som skiner och är känd för sitt intresse för att samla dem. Den gör sina största upptäckter genom att gräva genom papperskorgen. Tvättbjörnen måste undra varför vi slänger sådana vackra saker. Tvättade, ser de lika fina ut som nya.
I vår eget papperskorgen ligger mörkret som väntar på att förvandlas av ett mirakel av kärlek.
De äldste känner till att det magiska ligger i upptäckten. När vi tänker medvetet för oss själva, upptäcker vi vårt eget geni. Vi kan avslöja fantastiska saker om vårt själv som ingen annan någonsin skulle kunna berätta för oss. Våra sinnen är en arkeologisk skatt, indexerad av kronologisk erfarenhet. Människor och situationer som en gång kännetecknat som en dålig upplevelse har förvandlats till något helt annat. Där mörkret kvarstår är inte slutet på historien.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Lungold, Debra Jaguar Spirit och de som gått före mig...