Din dagliga Mayakalender.

30/3-2018
Dag 5 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol - Orm-
Livskraft, instinkter, stark vilja, extremistiska, kraftfulla.
Rörelse och skapande av tid. Sensuellt och dramatiskt, detta soltecken förkroppsligar intensiv instinktuell visdom och skapar en förbindelse från jordbunden till himmelska strävanden. Genom uppriktig service till andra öppnar ormen sitt hjärta. Ormen anpassar auktoritet och sanningen för att få rättvisa som är snabb och säker. Ormar är mycket anpassningsbara, även flytande tills de är fasta i ett hörn, och sedan exploderar de. Ormars giftigt humör förgiftar både sig själva såväl som andra genom att skapa bedrövliga, undertryckande och till och med destruktiva attityder.

Periodens symbol: Krokodil
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Cherokee: Serpent / DO'TSI VK: Ormfolk är himmelska människor som regelbundet kommer som lärare till jorden. Som ovan-Så nedan, på jorden är ormen rötterna för kunskapens träd. Ormkraft är vital energi, rörelsekraft, instinkt och önskan om kreativitet, den avtryckare som slår på åtgärden. Den tänder säkringen som förstorar och exploderar livskraften. Kunskap, som kombinerar vetenskap, teknik och psykologi, plus andlighet är sådd på planeten.

Galaktisk Ton 5: Styrka (Områden av styrka aktiveras, grödan gror och drar till sig solen)
I mitten av kuben hittar vi fem. Fem är en intelligent organiserande kraft som hanterar kommunikation och material, kunskap och tillämpning. Femmor är naturliga nätverkare som samlar vad som behövs. Dessa personer kan ta sig direkt till kärnan i vilken situation som helst, och det gör dem till utmärkta utredare.

Aspekter: Färg-Röd (Initierar) Riktning-Öst,  Element- Eld.

Väst: Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Eld: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Livskraften själv och andens kraft. Eld representerar allt vi kallar Heligt. Eld är elementet som kan ändra formen av ALLA andra Element. Eld är inspirationen av att "veta" - tjänsten av alla våra andliga gåvor. Adresserar en situation som håller Sanningen i din andliga avsikt. Använd andliga verktyg och heliga ritualer för att ringa efter gudomlig intervention.

Håll koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Krokodilen som leder denna period är Primalmodern som håller oss i förbindelsen där allt är möjligt. Detta är en period att notera de röster som talar till oss om drömmar och idéer. På Ton 5 antänds vi av Orm, katalysatorn som antändar vårt medvetande. Orm är dagens tecken på "blixten i blodet". Dess energi är en sjätte känsla av att veta och engagerar hela vårt väsen, som en gudomlig laddning av elektricitet.Ton 5 har innebörden av befogenhet, vilket ger kraften att slutföra en andlig klättring. Vår makt kommer som en skönhet av anden som vi känner inom.Dagens symbol väcker vår intuition och vetande genom blodet. Vårt blod är det vatten som håller Andens eter, och vår gnista är pulsen som slår i rytm med Moder Jord. Genom ett språk utan ord kommer vi helt enkelt att känna vår enhet med Skaparen.

Wayeb.
Dag 3 av 5 - Detta är den tredje dagen i Wayeb, den sista månaden i Haab-kalendern om 5 dagar. Dessa beskrivs som "Namnlösa dagar", inte styrda av en arketyp eller symbol. Wayeb kräver "Blind Tro". Tro i en dröm som vi knappast kan tänka oss kommer att generera ett ljusare ljus. Dessa var dagar Maya stannade nära hemmet, och tog hand om "lösa ändar". Det är dagar då människor hjälper varandra att göra sig redo för framtiden.
Ton 5 ger upphov till vår nya andliga tillväxt. Orm ger oss en sjätte känsla av att något rör sig inom, och är relaterad till Kundalini energin som färdas genom chakran upp i ryggraden i en upplysande medmedvetenhet. Symptom på detta är elektriska ilningar, gåshud och en magkänsla som presenterar känslan av att veta. Med Orm behöver du inga bevis eller fysiska bevis..du bara vet.

Detta är ett mycket viktigt inslag i vår nya andliga tillväxt. I ett tillstånd av medvetslöshet uppmärksammar vi inte, eller vi ser synkronisitet som en slump. Endast genom ett erkännande växer dessa andliga gåvor till sinnen som vi kan känna igen och använda. Det här är en dag att titta på för dessa känslor. Kristallisera dem i ditt minne som din egen känsla för att veta. Tro på din egen Sanning.

Vårt sjätte sinne.

Vårt Sjätte sinne börjar som något subtilt. Vi kanske känner det som att fakta som presenteras för oss inte "går ihop". Eller kanske vi vet något och förbiser det som något som säkert alla andra också ser, för vi trodde att det var "normalt". Ett annat sätt som vi kanske känner igen vårt vetande på är att när något uppenbart presenteras får vi en känsla av att "jag visste det hela tiden." Det här vetandet växer till en mer kraftfull gåva, ju mer vi erkänner och använder den.
Ormen är flytande och flexibel, och kan ömsa sin gamla hud för att expandera och växa. Orm indikerar dynamisk förändring, och slår till när den backas in i ett hörn. Dagens symbol påminner oss om att vara flexibla, att gå med vår magkänsla och låta saker förändras. Lita på dina känslor. Sanningen är lätt att veta när du upptäcker att "ondhet" aldrig känns rätt, det innehåller alltid en obesvarad fråga eller förvirring. Vi vet Sanning det ögonblick vi hör det, när vi är uppmärksamma.

Vi behöver inte backa oss själva in i ett hörn. Orm påminner oss om blixten som finner sin väg genom ohämmad frihet. När andra inte ser förändringen, eller håller oss kvar i lådan vi växt ut ur för länge sedan, kan vi kasta den gamla huden. Vår Sanning är mellan vårt Själv och Skaparen, källan till vår gudomliga kraft. Vår makt, som hjorten, står tyst och vaksam i vår egen sanning som vårt enda försvar. Lev och låt leva. Känn ditt eget nya medvetande som har stigit över ett gammalt behov av världslig validering.

Den 1:a månaden är en själv-rekreationscykel av transformation. Sök inte svaren utanför dig själv för att definiera vem du är. Lägg märke till hur du vaknar till vad du redan vet. Håll dina friska upplevelser nära bröstet för en tid. Så snart vi definierar något blir det en konstruktion. Odefinierad, ligger den fortfarande i utrymmet av all potential. Orm kan höja vår gudomliga urskiljning, och vi kan ha tillitens kraft till när vi behöver veta, vet vi.

Vi kan vila i tomrummet utan brådskan att skära våra nya planer i sten. Flexibiliteten håller oss öppna för nya och bättre idéer, och vi kan vara gudomliga innovatörer av vårt eget liv. Låt oss vara medvetna om vår egen känsla av att veta och erkänna det som en gudomlig andlig gåva. Vi kan lita på oss själva att veta sanningen och komma ihåg hur det känns.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit.