Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för att sanningen av att veta för evigt existerar inom det mänskliga undermedvetna. Jag är tacksam för att sanningen av att veta för evigt existerar inom det mänskliga undermedvetna.
Din dagliga Mayakalender
22/4-2018

Dag 2 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol -Stjärna-

Skapar skönhet, elegans, multiplicera, lekfull, upptagen, försiktig.
Stjärnenergi är multiplikation av allt till överflöd. Denna person överflödar kärleksenergi på alla delar av livet. Andlig tillväxt är naturlig och med lätthet på grund av den ovillkorliga kärleksenergin som flyter. Stjärnan har förknippats med kaninens fertilitet för dess förmåga att föröka sig. Som varje sol på himlen lyser stjärnans personer lika i alla riktningar. Denna naturliga tendens till harmoni och balans kan bli tvingande, och motivera Stjärna att vara för behaglig och för generös, och avvisade gåvor orsakar rädsla och vrede. När en stjärna tror att den har fått för mycket, försvagas de eller kan till och med kollapsa. I detta "Black Hole" är stjärnor benägna att muntligt argumentera för att tvinga sin syn på alla. 

Periodens symbol: Hjort
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 2: Mystisk som frågan "att vara eller inte vara?" Två är erkännandet av självständighetens separering från allt annat och en önskan om att återkopplas. Att gå i balans när du gör val av alla slag, ljus / mörk, man / kvinna, bra / dålig, Yin / Yang, är energin i detta nummer. Att uppleva skillnaderna mellan varandra är användningen och syftet med detta nummer.

Aspekter: Färg, Gul (Kompletterar); Riktning-Syd, Element-Jord

Syd: Handlar om relationer med andra och den naturliga världen. Vad skulle mina vänner säga till mig, eller vad är allmänt känt?
Hur mår mina personliga relationer?

Elementet Jord: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Jordning och styrkor av naturen. Jorden erbjuder styrkan att stå i din egen grund. Naturens krafter är inom oss, eftersom vi är gjorda av jordens element. Jorden är relaterad till rörelse - använder ett "aktivt" mot "passivt" tillvägagångssätt.

Naturläkemedel: Lukten av cederträ erbjuder ett helande av känslor, och främjar känslor av välbefinnande och vilsam sömn. Detta är en bra period att bränna cederträ eller använda som aromaterapi. 

Dag 28 av 260

Håll koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Val av riktning.

De första två 13-dagars perioderna av den nya Tzolk'in rundan väckte vår medvetenhet om en utvecklad ande av högre medvetenhet. Först väckte Krokodil medvetenhetens medvetenhet. Sedan väckte Jaguar det mänskliga sinnet till självmedvetande som ett andens väsen genom en erfarenhet av visdom. Vi uppsteg på 13 Transformation, ett tecken på större livsförändring. Vår förändring, en övergång från en sak till en annan, är ett resultat av rörelse. Utfallet beror på vilket sätt vi går och vart. Det nästa steget i vårt frös viktiga groning, är ett val av riktning. Hjort vägleder oss för att urskilja en riktning genom vår mening och vårt syftet med att vara.

Dualitet.

Ton 2 representerar Dualitet, den mänskliga processen av urskiljning där vi jämför en sak med en annan. Vi urskiljer alla våra val av fördelar och nackdelarna. Vi var utformade för att se de två sidorna av oss själv inifrån och ut. Vi identifierar oss även med två sinnen, vänster och höger sida av hjärnan. I vår mänskliga medvetenhet stödjer hälften av vår hjärna resonemang och den andra hälften är avsedd för fantasi. Alla delar av vårt Själv återspeglar balansen mellan våra mänskliga och andliga identiteter. Denna undermedvetna medvetenhet om dualitet hjälper oss att acceptera sanningen för våra två identiteter. Vårt mänskliga sinnestillstånd är "Att veta utan att veta att vi vet". Vår Ande visste från början att det var vår första identitet. Genom att vända sig till Anden kan människan veta vad vi redan visste som Sanning, i det andlig medvetenhetens rike.

En del av människans medvetenhet om dualitet ser oss som separerade från helheten. Vår Ande såg oss som en och samma, men Människan ser alla de sätt som vi är olika. Genom mänsklig natur började vi processen att känna till vårt eget genom att jämföra oss med vad våra mänskliga ögon ser av varandra. Även Människans resonemang kan utmanas när vi överväger meningslösheten i denna jämförelse, när det är uppenbart att var och en av oss är annorlunda.  Läs mer om din unika utsiktspunkt här.
Någonstans inom oss, vet vi att vi alla är en.
Hjortperioden kommer att vägleda oss för att definiera oss själva med vår mening och vårt syfte. Den sanna uppenbarelsen av vår identitet och karaktär är jämförelsen mellan vad vi var avsedda att bli och hur nära vi är att genomföra vår sanna mening och syfte. Detta är en gudomlig jämförelse som människan kan göra, som upprätthåller integriteten av harmoni med helheten.

Ton 2 har för avsikt att välja vår riktning. För att ledas av vår mening och vårt syfte måste vi först "känna oss själva". Endast genom detta självförverkligande kan vi stå som rådjur och "till ditt eget själv, vara sann".
Från denna identitet kan vi urskilja en gudomlig riktning.

Mästartalet 2222.

Ton 2, i 2:a månaden representerar Mästartalet 22. Den 22 april multipliceras meningen av 2 med 4 som Mästartalet 2222. Nummer 2 resonerar med service och plikt, balans och harmoni i våra liv och relationer. 2222 är ett tecken från änglarna som oavsett omständigheterna, litar på att allt kommer att visa sig för det högsta goda för alla. Det är ett tecken på att alla detaljer är utarbetade i anden. 2222 förstorar uppenbarelsen av gudomlig vägledning. Änglatalet 2222 är en påminnelse om att allt händer av en anledning. Det motiverar oss att fortsätta att tro på vår makt att manifestera vad våra hjärtan kan föreställa sig. 2222 är ett änglabudskap att fortsätta arbeta flitigt på din andliga väg, behålla tron och stå stark i dina personliga sanningar.

Sokrates och Platon.

De största filosoferna av all tid, definierade att den viktigaste tillämpningen av medvetandet är att "känna dig själv". Orden sägs vara inskrivna i Apollo-templet, placeringen av Oraklet på Delphi. Sokrates sa att människor får sig själva att bli löjliga och försöker att känna till saker, innan de ens känner sig själva.
Platon´s läror återspeglar att förståelsen "dig själv" gav större potential för mänsklig förståelse. I hans "analogi med grottan" (Wikipedia) jämför Platon människans medvetslöshet av själv som ett tillstånd att se oss som bara skuggor på en vägg. Först när vi vänder oss till ljuset av belysning förstår vi sanningen.

Vad betyder det att "känna dig själv"? Alla de äldre lärorna definierar att veta som ett tillstånd av gudomligt medvetande. Att veta är syftet med alla våra andliga gåvor. Även om "Att veta" är ett verb (ett handlingsord), uppfattar Människan omedvetet det som ett fast tillstånd utan rörelse. I anden är "att veta" ett kraftfullt inflytande på skapelsens dynamik.

Vår Ande är kapabel att skapa det som det mänskliga sinnet kan föreställa sig och tro. Vi kan jämföra tro och veta genom att urskilja vilken som är det högsta tillståndet av medvetenhet. Vi ifrågasätter inte beslut baserat på något vi vet. När vi "vet" är varken tro eller tillit en del av ekvationen. Att veta är det högsta medvetandet som människan kan använda för att manifestera en skapelse.

När vi tillämpar hjortens inspirationens för att bli en agent av det Gudomliga, drar Stjärnan vår medvetenhet till vår identitet av ljus. Med avsikt att känna dig själv kan Hjort leda oss i en riktning som upprätthåller integriteten hos vem vi egentligen är.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit.