Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för gåvan att veta sanningen när vi hör den. Jag är tacksam att vi kan lära oss att Sanningen är något vi aldrig behöver frukta. Jag är tacksam för gåvan att veta sanningen när vi hör den. Jag är tacksam att vi kan lära oss att Sanningen är något vi aldrig behöver frukta.

18/11 -2018
Dag 4 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol - Flinta -
Reflekterar sanningen, kompromissa, ger ordning och balans, oändlighet.
Verklighetens spegel. Som en imponerande Flinta är dessa personer de gudomliga gnistorna av intelligens. Flinta är medfödda förmågor som används för att urskilja känslor från fakta. Flintpersoner står oförtröttliga för att skydda, försvara eller bota andra genom personlig uppoffring. Genom att modigt sväva sanningens svärd skärs falskhet bort. Det sägs att de kan få information om interpersonella problem eller onda intriger av andra genom att reflektera i en obsidian spegel. Deras tapperhet som sanningskrigare måste vara oklanderlig, annars kommer de att uppleva lidande av olyckor, missförstånd och skvaller.

Periodens symbol: Örn
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Genom att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 4: Stabilitet (Etablering av fundament, odla behov, helheten)
Kuben är den mest stabila i alla former och fastställer volym per definition av höjd, längd, djup och bredd; 4 riktningar upprättar orientering. Energin hos 4 sätter parametrarna, som fastställer de friheter och hinder som behövs för att skapa ett spel, arbete eller förhållande.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Nord, Element - Luft

Nord: Handlar om att lära av erfarenheter, de uppstigna mästarnas och kollektiva visdomarnas plats. "Vad har jag lärt mig av tidigare erfarenheter? Vad skulle de äldre säga att jag skulle göra?

Element Luft: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Andens andetag och livets andning. Luft är en helande kraft som kan styras inuti. Vind kallar oss till Helig andedräkt och uppmuntrar oss att lyssna på Skaparens röst. Som elementet av sinnet uppmuntrar Luft oss att använda vårt Intellekt och söka Visa råd. Luft handlar om utbetalning av kommunikation.

Håll gärna koll på tankarna
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration", och du kan se synkronisiteter i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Dag 238 av 260.

En oväntad sanning.

Dagar som leds av Flinta presenterar alltid den oväntade sanningen, samtidigt som man avslöjar att vi kände denna Sanning hela tiden. På Flintadagar har vi erfarenheten av att veta vad vår egen Sanning känns som - och hur falsk sanning också känns. Vi kan veta och känna sanningen som en känsla som vi inte kan förneka, även om vi försöker för vi vill inte tro, eller för att tro kunna tro på det kräva att vi väljer en annan riktning, eller tar upp en orsak som vi känner att vi inte är kapabla att hålla längre. Vi kan enkelt urskilja den falska sanningen då den alltid är förvirrande och lämnar oss med obesvarade frågor och svar som inte stämmer överens. Vi vet Sanning när det presenteras för oss. Idag får vi en möjlighet att uppleva och veta hur vi ska urskilja vår egen sanning för oss själva.

Framför allt kan Flinta visa oss hur viktigt sanningen är och friheten som följer med sanningen. För all rädsla för våra illusioner är vår mänskliga natur benägen att frukta det värsta. 

Vi fullbordar vårt nya frö av "Jag Är". Flinta kan rensa bort mörkret som vi aldrig insåg att vi ens höll kvar - gamla illusioner som vi vet att vi inte längre kan tro på, men behöver någon gudomlig visdom för att bryta sig ur, så dessa gamla saker kan dö undan innan det nya "Jag Är" är född.

Flinta sägs presentera en energisk frestelse, en önskan att "agera ut". Flint är en dag som markerar många intressanta anmärkningsvärda upplevelser som ger ett långvarigt intryck.

Vaksam medvetenhet är vårt enda försvar mot impulsiva åtgärder på dagar när  Flinta är närvarande. Vi kan lära oss det enkla sättet, eller vi kan lära oss någonting av konsekvenserna av vår handling som inte kommer att bli obesvarad. Flinta är en "blixtnedslag" av medvetande.

Flinta kan antingen ge goda nyheter eller hårda nyheter, men på något sätt är sanningen en välsignelse av frihet som något vi behövde se. En annan beskrivning av Flintans Sanning är upplevelsen av ett "genialt slag". Vi kan ha sett hinder, där inga existerar till en bra idé som en gång passerat oss, eller ser ny potential ur inspiration vi aldrig tog tid att inspektera närmare.

Ton 4 och Flinta har potential att stabilisera reglerna i vårt "spel". Vi kan upptäcka självinförda regler som inte tjänar något syfte. Våra nya regler, framför allt, kommer att ses som värdiga när de definieras av vår egen riktiga sanning.

Ton 4:as Intention av Stabilitet, erbjuder grunden för att gå framåt i Sanningen för våra egna avsikter. Med Örnens högre perspektiv kan vi sortera igenom anledningarna till varför vi gör vad vi gör och gripa tag i de gudomliga avsikterna som kommer att stödja vår tro på miraklens sanning. När vi gör vad vi vet är den högsta och bästa servicen vi kan dela med varandra, kommer returen alltid att vara tron att Skaparen ser vår insats, även när vi misslyckas.

Att stiga till vår högsta tillstånd av gudomlig medvetenhet innebär att vi står i integriteten och äktheten i vår Sanning, utan någon rädsla, och tar tillvara vår rätt att vara exakt som vi är, även när vi är trasiga. Vi kan älska att vara människa när vi vet sanningen för vår egen investering i syftet att nå bortom våra mänskliga begränsningar. Vi känner vår egen gudomlighet när vi gör val som kräver vår tro i Skaparen att se oss igenom.

Flinta håller energin att ändra det "statiska till den dynamiska". Vi kan göra en enorm utveckling av andlig tillväxt, genom att tro på vår egen gåva att veta vad som är sant. Vi kan hävda vad som alltid är sant och verkligt i vår Andes erfarenhet och visdom. Anden var vår första identitet och den varaktiga identiteten av vem vi är.
Den materiella världen är illusionen.

Flinta är också en arketyp av en som är villig att göra det ultimata offret för en annan. Genom medvetandet av vår mänskliga själv, kan vi bringa död och frigöras från att hålla fast för att agera på våra mänskliga impulser. Vi kan hävda ett nytt sätt att vara i Anden genom att offra vårt eget Egos behov.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa, att låta våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner, då solnedgången ofta är en tid då du kan känna en växling av energin till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag. 

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är så tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och djup tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..