Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för gåvan att veta sanningen när vi hör den. Jag är tacksam att vi kan lära oss att Sanningen är något vi aldrig behöver frukta. Jag är tacksam för gåvan att veta sanningen när vi hör den. Jag är tacksam att vi kan lära oss att Sanningen är något vi aldrig behöver frukta.

9/10-2018
Dag 3 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol - Flinta -
Reflekterar sanningen, kompromissa, ger ordning och balans, oändlighet.
Verklighetens spegel. Som en imponerande Flinta är dessa personer de gudomliga gnistorna av intelligens. Flinta är medfödda förmågor som används för att urskilja känslor från fakta. Flintpersoner står oförtröttliga för att skydda, försvara eller bota andra genom personlig uppoffring. Genom att modigt sväva sanningens svärd skärs falskhet bort. Det sägs att de kan få information om interpersonella problem eller onda intriger av andra genom att reflektera i en obsidian spegel. Deras tapperhet som sanningskrigare måste vara oklanderlig, annars kommer de att uppleva lidande av olyckor, missförstånd och skvaller.

Periodens symbol: Visdom
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Genom att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 3: Handling. (rörelse/kommunikation) Åtgärd.
Ton tre är grundläggande rörelse och kommunikation som börjar som en vibration. Treans energi är mycket vältalande i alla typer av självuttryck. Kommunikation är hur tre etablerar en punkt för överenskommelse mellan vilken punkt "A" och vilken som helst punkt "B". Tre personer är rytmiska mot kärnan och är ofta rastlösa, eftersom rörelse är deras natur. Genom att arbeta nära med Treans energi, blir varje person mer kapabel att förutse rörelser av alla slag.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Nord, Element - Luft

Nord: Handlar om att lära av erfarenheter, de uppstigna mästarnas och kollektiva visdomarnas plats. "Vad har jag lärt mig av tidigare erfarenheter? Vad skulle de äldre säga att jag skulle göra?

Element Luft: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Andens andetag och livets andning. Luft är en helande kraft som kan styras inuti. Vind kallar oss till Helig andedräkt och uppmuntrar oss att lyssna på Skaparens röst. Som elementet av sinnet uppmuntrar Luft oss att använda vårt Intellekt och söka Visa råd. Luft handlar om utbetalning av kommunikation.

Håll gärna koll på tankarna
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration", och du kan se synkronisiteter i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Dag 198 av 260.

Vår förmåga att uppfatta sanningen, underlättar vår väg.

Ton 3 för med sig vår första dag av rörelse. Vi för en ny intention till liv genom vår första rörelse mot den. Intention är vägen för Andens rörelse i världen. Ton 3 är en dag för att sprida en ny idé från Andens rike.

Flinta är dagsymbolen som "svingar sanningens svärd så att det som inte är sant kan skäras bort. Den sägs avslöja sanning som skär till benet. "Spegel" är ett annat namn för denna dagsymbol, som representerar Sanningen perfekt reflekterad av en obsidian spegel. Genom en gåva av klarhet kan Flinta separera Sanningen från fiktion.

Guidad av de uppstigna mästarna under Visdomsperioden, visar de oss att vägen framåt till vår dröm kan bli känd genom vår uppfattning om Sanningen.

Flinta delar sanningen som vi inte förväntade oss, sanning som antingen var gömd eller täckt. Den kan hjälpa oss att göra vår väg i världen genom att tydligt se motiven av falsk sanning. Flintans sanning sägs levereras längs ett blixtnedslag. Oavsett vilken sanning som presenterar sig idag, kommer den sannolikt att komma som en blixt från en klarblå himmel.

En rening av Karma.

Flintakniven är det heliga instrumentet som skär till hjärtat. Det kan förändra en långvarig tro vi bildade om oss själva eller andra som inte var sann. Flinta sägs erbjuda en rening av karma, sopa bort den falska sanningen som hindrade oss från att se en väg framåt.

Flinta sägs presentera oss med frestelse att "agera ur karaktär". Även vårt impulsiva svar avslöjar vad vi verkligen tror, och Flinta har för avsikt att göra sin sanning känd. Om vi böjer oss till vår frestelse, kan vi förvänta oss de fulla konsekvenserna. Om vi är medvetna om våra tankar kan vi lära oss samma lektion på ett enklare sätt. Det här är en dag då vi alla är benägna till sådant beteende, så det rekommenderas att erbjuda ett brett svängrum till andra. Människor agerar ut på Flintadagar.

Flintans sanning kan också presentera Sanningen som ett "genialt slag". 
Vi kan se en väg kring någonting som vi aldrig tänkt på tidigare, något som nu verkar uppenbart.

Vi vet hur sanningen känns.

Välsignelsen av Flinta är vår medvetna uppenbarelse av sanningen. När Flintans sanning träffar idag, vet vi att det är sanningen på sättet det känns. Sanningen känns som något vi visste hela tiden, och kan vara något vi hade en magkänsla för, men inte erkände. Eller som, "Naturligtvis, varför tänkte jag inte på det." 

Detta är en fantastisk andlig gåva när vi tar oss tid att tänka på det. När vi vet hur Sanningen känns, vet vi också hur falsk sanning känns. Falsk sanning lämnar oss alltid med obesvarade frågor, även om vi försöker tro så är det något som inte stämmer. Vi kan också välja falsk sanning eftersom vi så gärna vill tro på det. I det här fallet kanske vi hittar oss själva ta alla "tecken" för sanning, för vi känner inte till sanningen.

De äldste skulle påminna oss om att varje andlig gåva vi ges, tjänar samma syfte att veta sanningen. Vårt uppdrag är att följa vår egen Sannings väg. Ingen annan kommer någonsin se allt som vi gör. Det är det som gör oss så speciella för Främste Skaparen. Var och en av oss har något lika speciellt i vårt perspektiv på livets erfarenhet.

Vi måste också se att vår sanning inte är den enda sanningen eller den ultimata sanningen. Vi måste hedra Andras Sanning, och alltid vara öppna för vår egen uppfattning om en högre sanning.

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa, att låta våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner, då solnedgången ofta är en tid då du kan känna en växling av energin till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag. 

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är så tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..