Autenticitet, Intention och Integritet.

Nu när vi äntligen har hittat vår reskamrat och tillsammans ska fortsätta vår resa, så behöver vi utveckla vår autenticitet, intention och integritet för att själva vara en bra reskamrat.
 
Vår autenticitet handlar om vår egen sanning, vad som resonerar med oss och vad som unikt definierar oss. Intention handlar om vad jag verkligen vill, vad jag verkligen tänker (mina perspektiv) och vad jag verkligen känner, vad min unika förmåga är.
Vår fria vilja handlar om val, vad jag väljer att lägga märke till. Och när dom valen går i linje med min egen sanning om vad jag verkligen vill, tänker och känner, så skapar dom en meningsfullhet.
 
Till skillnad från autenticiteten och intentionen så är integriteten något som är djupt integrerat i oss själva. Det är något som vi alla föds med och vi skulle kunna översätta den till vår inre kompass. I sin fulla potential betyder integritet den som vandrar sin egen väg. En brist på integritet kan enkelt översättas med att du går någons annans ärenden, du går någon annans väg.
 
För er som har sett Pirates of the Caribbean, så hade Jack Sparrow en speciell kompass som inte pekade mot polerna utan mot det som han önskade mest av allt. När han så hamnade i ett svårt val, ur en pirats perspektiv, mellan att göra det som han visste var rätt och att ”rädda sitt eget skinn”, så fungerade inte längre kompassen. Han gav den då till en annan person och hoppades att hon skulle hjälpa honom göra valet som han önskade, för att själv undvika det som han var rädd för. 
 
När vi utvecklas vidare i livets spiral så är det just denna autenticitet, intention och integritet som hela tiden kommer skapa och bli vår nya plattform, och vi börjar stå stadigare och stadigare för varje process som vi går igenom. För varje expansion kommer vår sanning och intention att bli tydligare och tydligare, och det som vi tidigare har resonerat med kan ibland falla bort. Det betyder inte att det vi tidigare resonerat med blivit fel eller dåligt, utan vi har helt enkelt behövt den visdomen på vår resa men nu utvecklats vidare. Vi har nu möjligheten att göra nya val utifrån dom utökade perspektiven som utvecklingen har bidragit med, och fortsätta vår resa.
 
När vi tittar på Integritet i sin fullaste form så innebär det att vi skapar harmoni. Harmoni på så sätt att meningsfullheten blir vår vägledare. Vägen den leder är genom exempel, och det finns många exempel på vår planet. Genom att följa våra egna exempel blir vi en inspiration för andra, och många människor behöver ibland se vad som är möjligt, för att själva kunna tro att det är möjligt…

Roger Bannister.

Den 6 maj 1954 gjorde engelsmannen Roger Bannister något som alla löpare före honom inte hade lyckats med. Han lyckades denna dag att springa en engelsk mil, 1609 meter, under fyra minuter, och blev den förste att springa den så kallade “drömmilen”.
Länge ansågs drömmilen utgöra gränsen för hur fort människan klarade av att springa.
Under mitten av 1900-talet var det många idrottsmän som försökte att nå den magiska gränsen, men misslyckades. Närmast av alla hade svensken Gunder Hägg kommit, när han 1945 sprang en engelsk mil på 4.01,4.

Roger Bannister började att träna löpning som 17-årig medicinstudent i Oxford och året därpå, 1947, sprang han en engelsk mil på 4.24,6. Han fortsatte att träna och ställa upp i olika löptävlingar med siktet inställt på OS 1952 i Helsingfors. I maj 1952 lyckades han springa milen på 4.10,16 och kände sig därmed redo för de olympiska spelen. Dock var inte drömmilen någon OS-gren, så istället fick Bannister ställa upp i 1 500 meter där han slutade fyra. Resultatet, 3.46 innebar nytt brittiskt rekord.

Efter OS bestämde sig Bannister för att satsa helhjärtat på drömmilen. Han ökade träningsfrekvensen och började att genomföra hårda intervallpass. Runt omkring honom pågick flera försök och Bannisters främste konkurrent var australiensaren John Landy, som sprang den engelska milen på 4.02 minuter i slutet av 1952.
I maj 1954 gjorde Bannister sitt sista försök under en tävling i Oxford, tillsammans med sex andra löpare och tre tusen åskådare. Han sprang första varvet på 58 sekunder, andra varvet på en minut och efter tredje varvet visade klockan 3.01 minuter. Till slut gick Bannister i mål på 3.59,4 och den engelska drömmilen var äntligen spräckt. Han adlades senare för sin insats inom löpningen.
 
Jag kan förstå att Roger Bannister adlades för sin bedrift då den gav en euforisk känslan av vad som nu är möjligt. Han hjälpte oss alla att skifta perspektiv från begränsning till möjligheter, och genom sitt eget exempel skapade han en utveckling och expansion för många att ta del av.

Credit: wikimedia.org