Maya Kalendern.

17/3-2018
Dag 5 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Väg -
Väg / EB: Avslappnad, artig, försiktig, intelligent, fri vilja, vägen till ödet 
Tidens bärare och ledare av ödet; även känd som Människan. Dessa personer öppnar vägen och styr till framtida grupper, samhällen och individer som är lika. 
Likvärdig, lydig, dedikerad hårt arbetande och organisatörer, är Vägpersoner lyckliga i affärer och resor. Många blir vårdtagare för de fattiga, sjuka eller gamla, där de kan göra personliga uppoffringar. Vägen kallas ibland gräsets tecken, som är den mest rikliga av alla livsformer, men är också den mest ödmjuka. Vägpersoner är tillgivna och eftertänksamma, har lätt för att bli sårade men men långsamma till ilska.
Att hålla inne med negativa känslor och outtryckt vrede kan leda till sjukdom.

Periodens symbol: Stjärna
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Tone 5:  Bemyndigande (Området av styrka aktiverat, spirar / kan dra till sig solen)
I mitten av kuben hittar vi fem. Fem är en intelligent organiserande kraft som hanterar kommunikation och material, kunskap och tillämpning. Femmor är naturliga nätverkare som samlar vad som behövs. Dessa personer kan sondra direkt till kärnan i vilken situation som helst och detta gör dem till utmärkta utredare.

Aspekter: Färg - Gul (Kompletterar), Riktning - Syd, Element - Jord.

Syd: Fokusera på relationer med varandra och jorden

Dag 252 av 260

Road / EB är Dagsymbolen för mänskligheten och vägen för vårt öde.

Stjärnperioden leder oss till en ny realisering av vår makt, mening och syfte. Hunden och Apan påminde oss om de gudomliga egenskaperna vi delar med skaparen.
Människan är Skaparens Högsta Skapelse, med tanke på vår egen medvetenhet och det heliga valet av val.

Vi var skapade i vår egen rätt, och Stjärna ökar vår medvetenhet så att vi kan se beviset på gudomligheten inom oss själva. Människan erbjöds gåvorna för att skapa sin egen verklighet, och vår hela erfarenhet av världen bygger på uppfattning. Läs mer om utsiktpunkt här.
Vi kan ta den gudomliga auktoriteten över vårt eget öde av våra egna val. Genom att välja att gå i Skaparens Skönhet är vi dragna till vårt gudomliga öde.

Människan är tidens bärare. Vi har den tid det tar att veta att vi var skaparens gåva till världen för varandra. Gåvan av Väg illustrerar Människa med ödet placerat på sitt eget huvud. I slutändan kommer vi att identifieras av de val vi gör. Genom vårt eget val att vara lojala mot oss själva och varandra är vi återfödda i vår gudomliga identitet.

"Vilja" är den största källan till vår mänskliga makt. Genom den mänskliga viljan kommer våra lägre och högre själar att samarbeta för att stärka våra avsikter. Idag är det dags att se våra liv som en ny början. Vikten av allt vårt lidande kan lyftas av en gudomlig hand. Väg / EB (Människa) är ett dagtecken i söder som representerar våra relationer med varandra och den naturliga världen. Genom ett gudomligt helande kan vi förlåta allt vårt lidande, och vi är stärkta genom en högre medvetenhet om att vi alla är "bärare av den här tiden" tillsammans.

Detta är en dag att välja förlåtelse som den högsta tjänsten vi kan erbjuda i våra relationer. Människans förlåtelse är Gudomligt stärkt, och som elektromagnetisk energi för förlåtelse oss samman i rätta relationer. Vi kan erbjuda förlåtelse som förståelse och överseende för varandras begränsningar. Förlåtelse kommer att ge bränsle till vår egen högre erfarenhet.

Allt vi gör och åstadkommer är en tillämpning av vår fria vilja. Vi fick auktoriteten över vad vi ville skapa med våra egna händer. Vår mänskliga erfarenhet av livet är en resa för överlevnad. Vår primära mänskliga instinkt är att skapa trygghet och välbefinnande för vårt Själv. Läs mer om Sinnet här

Vårt gudomliga öde är omvandlingen till vår gudomliga natur genom omdömmet av vår ande. Vår sanna lycka är en kollektiv erfarenhet, och vi kan inse att vår egen lycka beror på lyckan hos alla. Genom förlåtelse kan vi känna vår egen frihet från lidandet av bitterhet.

Ton 5 hjälper oss att samla vad som behövs. Vi samlar kraften för vårt eget ljus. Genom den gudomliga gnistan vi delar med Skaparen, kan vi dra till oss kärlekens helande som kommer att multipliceras med överflöd. Idag är en milstolpe i andlig tillväxt. Vi kan titta på vårt förflutna för att se hur långt vi har kommit och notera i våra anteckningar hur vi ser oss annorlunda idag. Vi har en möjlighet att se att vi gör framsteg mot högre mark.

"Väg kallas ibland symbolen av gräs, som är den mest rikliga av alla livsformer, och också den mest ödmjuka." Idag firas Saint Patrick, känd för de gudomliga visionerna som omvandlade hans liv när han satt i fängelse. Saint Patrick följde sina Visioner för att dela sin erfarenhet av Guds kärlek med hela mänskligheten.



Källa: Ian Lungold