Maya Kalendern.

11/3-2018
Dag 12 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol - Transformation -
Transformator / CIMI: Underlätta förändring, offra, hjälp, gamla kunskapsaspekter.
Cykel av liv, död och återfödelse. Transformator-personer uppnår mål och känslomässig välstånd, och kan bli högt respekterade affärsmän. De har förmågan att hjälpa andra genom alla övergångar med ett lugn,
på grund av deras andliga styrka och vägledning. Samhället drar ofta nytta av deras disciplin och organisationskunskaper. De stärker gravida kvinnors liv och leder dem genom övergången till moderskapet.
Att upprätta kontakt med förfäderna aktiverar medfödda psykiska förmågor, gåvor som används som verktyg för att hjälpa andra. De kan ha möjlighet att skicka onda intentioner telepatiskt, det här är deras ångest. Från dessa handlingar förlorar de makt, faller lätt in i en offerroll och börjar manipulera med hämnd. 

Galaktisk Ton 12: Förstå (Transformation / sanning sätter in, förståelse)
Tolv är en gåva med stor kapacitet för retrospektion. Det är denna förmåga som gör det möjligt för tolv att sätta ihop icke associerade delar till en (ny) fungerande helhet. Tolvans energi är den som presenterar en ny del av föstådd information eller ackumulerad erfarenhet som ska tillämpas.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Norr, Element - Luft.

Nord: Fokus på visdom, renhet, uppstigna mästare, återgå till oskuldsfullheten.

Idag kan vi omvandlas av en ny förståelse. Tone 12 erbjuder presentationen av reflektion. Reflektion är en andlig gåva som endast hålls av människan och erbjuder oss möjligheten att "se sakerna igen" i ett nytt ljus. Ingen annan skapelse har befogenhet att föreställa sig en tidigare erfarenhet på ett annat sätt. Reflektion är bara en annan andlig gåva vi tar för givet - inte erkänner det som en "övernaturlig" gåva att veta.

Vi blir återfödda till en högre medvetenhet av alla våra andliga gåvor, genom stegvisa små insatser. Vår nya Sanning är född från grundläggande sanningar som förknippas med vårt lägre resonemang.
Våra största sanningar realiseras av Människosinnet, där många små sanningar alla leder till samma svar. Människosinnet behöver massor av solida bevis för att kunna jämföra för att tro.
Våra andar svävar i ett rike av obegränsad frihet - där sannheten om ovillkorlig kärlek är den enda sannolikheten som behövs. Att flyga på den enda sanningens vingar, kan vi komma att tro att meningen och syftet med allting, är en uppfylld tillfredställelse av en intention av gudomlig rättvisa.

Ton 12 rymmer potentialen för ny visdom. Genom att reflektera över vår erfarenhet från ett annat perspektiv kan vi se något vi saknade tidigare. I uppstigningens cykeln på den 13: e månaden kommer vi att se att det obestridliga beviset, att vi föddes för att vara ett ljus.

Transformation är ett tecken på en större livsförändring. Den håller den andliga gåvan av Clairvoyance, förmågan att se in i framtiden. Dess framtida vision är en gåva till vårt lägre själv - tröstaren som stannar vid vår sida genom våra mänskliga övergångar. Örnen erbjuder en framtida vision av vårt öde, och Transformation vet framtiden för vår identitet och de stora övergångarna av liv och död. Den håller den högsta visdomen av vår medvetenhets gudomlighet som förbereder oss för Andens största mirakler, våra övergångar från en värld till en annan. Vår kommande uppstigning från Tzolk'in rundan, representerar en övergång mellan liv och död.

De som är födda under Transformation dagstecken, tjänar som barnmorska eller hospice-sjuksköterska, som kan upprätthålla fred och ordning genom förändringskaoset. Transformation påminner oss om att kaos är något vi kan förvänta oss med varje större förändring, och Kaos är ett pågående tecken på transformation.
Transformation kommer till räddning som den gudomliga handen av tröst. Den delar med sig visionen av mening och syfte. Vårt lidande lindras av en som påminner oss om att lidandet bara är tillfälligt, och att det i slutet blir en glädje som vi aldrig någonsin har upplevt. Transformation utmärker sig i en kris, och kan hjälpa oss att acceptera sårbarheten och att bara "släppa". Med Transformation vid vår sida, kommer vi att veta att vi är under vård av en kraft som är större än vi själva.

Transformator / CIMI ökar vår medvetenhet till en gudomlig avsikt, en kraft som är större än vårt Själv och är avsedd för vår nya identitet. Kraften att förändra vilar inte på mänskliga axlar. Vi var inte avsedda att räkna ut hur vi byter vårt Själ genom Mänskliga orsaker. Vårt "mirakel" är en förändring under ledning av en gudomlig myndighet, och på 12 Transformation / CIMI, står vi vid tröskeln till en enormt stor Livsförändring. Välsignelsen av upplevelsen är bortom vår fantasi. Dagens symbol kan hjälpa oss att se att kaoset har en gudomlig betydelse och syfte. Våra smärtor är de sammandragningar som kommer att börja födelsens arbete. Vår smärta är bara tillfällig. Med varje sammandragning flyttas vi närmare en gudomlig övergång ... miraklet av ett nytt liv.

De 260-dagarna av Tzolk'in representerar vår omvandlingscykel, den tid det tar att bilda ett nytt mänskligt väsen. Maya markerar mänskliga födelsedagar med 260 dagar och bekräftar årsdagen för den cykel genom vilken vi föddes från Mörker till Ljus. De erkände 260 dagar som en viktig milstolpe för mänsklig omvandling. Vid varje 260 dagar skulle vi uppleva och fira en ny övergång från Mörker till Ljus. Varje 260 dagar skulle vi komma in i en ny värld av erfarenhet.
Venuscyklerna var relaterade till Människan, två positioner av ljus i cykler på 260 dagar. Ovanstående är en spegelreflektion av nedan. Vi föddes som Morgonstjärnan, bosatt i Skaparens Ljus. I morgonljuset befinner vi oss i "mörkret" av att inte se vårt eget ljus. Uppe ovanför är Venus den andra cykeln av transformationen och framträder som Morgonstjärnan. I "mörkret" ovanför omvandlas Venus som ett ljus som kan ses nedan.
Vi närmar oss uppkomsten av vårt eget nya ljus. Vi är redan hela. I mörkret i livmodern har vi blivit fullbildade, och vårt medvetande tändes genom en blixtladdning - en gnista från skaparen. Vi växte av Tron i Drömmarna vi föreställde oss, om ett liv av frihet och obegränsade möjligheter, och vår utmaning skulle vara att inse meningen och syftet med erfarenheten av "just nu". Hur länge måste vi lida alldeles ensamma i en plats av mörker? Och varför är det nödvändigt?

När vår värld av mörker närmar sig tar vi äntligen vårt eget ansvar att bli född. Som kycklingen i ägget kommer vi till en punkt när vi känner att vår överlevnad beror på det. Vi blir dragna till ett val som vi aldrig har gjort förr ... för tron att vi håller kraften att föda vårt eget. Momentet av denna uppenbarelse kommer att markera tidpunkten för vår födelse. Födelsen blir vårt första hopp av tro in i i vårt eget medvetandes ljus.
Vår uppstigning från denna 260-dagars runda av mänsklig omvandling, faller i överensstämmelse med Venus omvandling till kvällsstjärnan. Vi började planetens år så nära solen att vårt eget ljus förlorades i ett ljusare ljus. Venus rör sig nu mot sin uppenbarelse som Kvällsstjärnan. Liksom Venus väntar vi på en ny uppenbarelse av vårt eget ljus.

Vi kan komma till en ny Förståelse att mörkret är landskapet där vårt ljus blir synligt. Mörket erbjuder våra mänskliga ögon ett sätt att se, att vi inte är "en del av mörkret" utan ett ljus som är tillräckligt starkt för att leda mänskliga ögon till Skaparens ljus. Genom att följa Venus ljusväg, dras våra mänskliga ögon till Solens ljus vart 260 dagar. Vi dras till ljuset av 13 Sun / AHAU, vår nya uppstigning av Tzolk'ins runda. Detta är meningen och syftet med det kaos vi går igenom.

Vår Sanning måste upplevas av oss själva för att bli något vi tror på. Vår tro i "mörkret" underlättades av gudomlig inspiration, solens ljus. Betydelsen och syftet med de senaste 260 dagarna var att förbereda oss för en ny födelse av Ljus.
Transformation sägs ge komforten av en "mjuk hand". Trots kaos, skulle Transformation berätta för oss att allt är okej, att kaoset vi känner är rätt i tid och alla tecken lovar en lyckad leverans. Som ett dagtecken som representerar luftelementet, skulle dagen påminna oss om att använda vår Heliga Andning.

Symbolen för idag illustrerar Dödens ansikte. Det är alltid något som dör när något nytt föds, och när vi ser vårt gamla själv dö bort, riktar Transformation våra ögon till ett löfte om ett nytt liv.

Kom ihåg att vi aldrig är ensamma. Vi får ljus som lyser i mörkret. Må vi se att kaoset av vår erfarenhet är ett gudomligt tecken på en stort livsförändring som är gudomlig. När världen stängs in, kommer vi att stiga upp genom ett val för vår andliga överlevnad. Vi kommer att hävda ett nytt rike som viktigare än den plats vi en gång funnit bekväm i vår medvetslöshet. Må vi veta att allt vi behöver göra är att släppa ... släpp hur sakerna brukade vara, släpp illusionen att mörkret kan vara vår enda upplevelse. Må vår enda sanning om ovillkorlig kärlek vara allt vi behöver för att tro. Må vi förutse ögonblicket när en sanning kommer att avslöjas, genom en enda Gnista av Skaparen, håller vi vår egen styrka av ljus för att skingra mörkret.

Källa: Ian Lungold