Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam att Människan utformades med en "supermakt" för att manifestera våra drömmar genom att föreställa oss vad vi vill ha. Jag är tacksam att Människan utformades med en "supermakt" för att manifestera våra drömmar genom att föreställa oss vad vi vill ha.

5/4-2018
Dag 11 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Apa -
Apa / CHUEN: Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer, leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Krokodil
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 11: Lösa (Slutlig granskning och ansökan, tydlighet, Blomstring)
Upplösning; 11 hjälper varje ny sak att hitta sin plats i universum och i processen att "passa in" måste vissa ändringar ske. Elva är energin av dynamiska åtgärder som underlättar förändring, förenkling och förbättring.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar att gå med flödet och ta emot Andens nedstigande ljus.

Dag 11 av 260

Håll koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkronisiteten i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Tidens vävare.

"Dröm om vad du vill ska vara, och inte om vad du inte vill ha." 

Ton 11 har en avsikt för upplösning, och har potential för dynamisk förändring. Genom en tydlighet av Intention och avsikt löser vi hur vi ser på oss själva. På Ton 11 klättrar shamanen till högsta altaret för gemenskap med Skaparen. Vi öppnar oss själva till en urskiljning som är högre än vår egen, för att förstå vårt uppdrag, syfte och plats i världen. Apa är en skapares arketyp, kallad "tidens vävare", och är en mästare på att väva upplevelserna av våra liv tillsammans i en skönhet. Apan vägleder oss för att titta på tråden i vårt liv för att se vad vi har skapat, och ger befogenhet att omorganisera tråden i vår erfarenhet för att ändra vårt förflutna, nutid och framtid.

Krokodilperioden lyfter vår medvetenhet om medvetenheten. En gudomlig mor ger inspirationen att upptäcka en av de viktigaste sanningarna vi behöver veta. Från vårt mänskliga sinne av anledning finns det inget vi kan göra för att ändra vad vi redan har gjort. Vi ser historien som något "hugget i sten".
Apan påminner oss om att tiden också var en gåva till människan, och vi är den enda skapelsen med medvetandet att gå tillbaka i tiden, liksom resa till framtiden. Vi kan uppleva vårt "förflutna" och förändra det, och även ändra vår "nuvarande" sinnesstämning och skapa en ny "framtid" i vår fantasi.

Apan är mystikern, alkemisten och den tidsresenären som reflekterar erfarenheten från en subjektiv sinnesstämning. Apan skapar från sin fantasi, och kan skapa en ny sanning för sig själv.
Apan erbjuder oss att släppa våra känslomässiga sår och som en dagsymbol i väst hänför sig Apan till vår erfarenhet av livshändelser. Dagen introducerar "magi" i vår vardagliga liv, som en aktivitet av lek, och hjälper oss att se det "roliga" som var tänkt att vara en del av den mänskliga erfarenheten. Vi uppmanas att inte ta oss själva så seriöst, och kan även lära oss att skratta åt våra dumma "mänskliga sinnen". 
Apan närmar sig livet som ett nyfiket experiment, tar itu saker och ting och sätter sedan ihop dem igen bara för att se hur de fungerar. Den har inga förväntningar på vad den kan hitta, och överraskningen är en del av underhållningsvärdet.

Jag tänker alltid på apa dagar som en återgång till barndomens fantasier och drömmar, och som en gång var en vanlig del av vårt perspektiv på världen. Det var då vi trodde på sagor där en trollstav kunde göra allt nytt.
Ett exempel är Anden i flaskan. Ett koncept som är rakt på sak. Vi får fråga vad vi vill ha, och vi kan föreställa oss de problem vi skulle ha om det enda i vårt sinne var "det vi inte vill ha". Några historier om Anden i flaskan betonar dilemmat om att inte ange önskemålen. Anden returnerar vad vi ber om, och fyller i resten av tomrummet av sig själv. För att Anden ska fullborda vår önskan, måste vi uttrycka det i detalj och se till att se det klart. När allt kommer omkring är Anden känd för att erbjuda endast ett begränsat antal önskningar. Apan hjälper oss att upptäcka detta "löjliga mänskliga sinne" som önskar det vi inte vill ha. Vi är så upptagna i våra känslor, att det är precis vad vi gör. Vi slösar bort vår tid och våra önskningar, så enkelt är det.

Apan tillåter oss att resa genom tiden för att fixa saker i det förflutna. All orättvisa vi har upplevt är en fråga om uppfattning. Vi kan ändra våra tankar om vår tidigare erfarenhet. Min barndoms ånger blev slutligen läkt när jag gick tillbaka för att se på erfarenheten ur en annan synvinkel. Det goda övervägde det dåliga, och jag undrade hur jag kunde ha urskiljt  hela "orättvisan" med så få av trådarna i upplevelsen. Minnet om "orättvisa" var "orättvist" för de välsignelser jag fick. Även om överträdelserna inte var mindre mörka eller verkliga såg de annorlunda ut, vävda in i helheten. Genom medvetenhet var deras intention av kärlek klar att se. Jag kunde inte se det, trots att jag visste det i sanningens ögonblick. Det fanns en hel del bevis som hölls i trådarna.

Jag är tacksam för kärlekens kraft, för att vara ett evigt minne, att vi alltid kan minnas när vi letar efter det. Medvetandet är Apans andliga verktyg, och genom medvetenhet kan vi lyfta trådarna till ytan och förvandla vårt mörker till ljus.

Mästartalet 1111.

Ton 11 och Apans position 11 återspeglar mästartalet 1111. 
Nummer 1111 består av de kraftfulla influenserna av talet 1, förstärkt och förstorat med fyra. Nummer 1 resonerar med vibrationer och attribut av nybörjare och börjar på nytt, och påminner oss om att vi skapar våra egna realiteter. Många människor associerar den upprepande 1111 med en "väckarklocka", en "Aktiveringskod" och / eller en "Awakening Code" eller "Bevisskod". Nummer 1111 kan signalera om ett överhängande förskjutande av medvetandet, som ett andligt uppvaknande eller någon form av uppenbarelse. 1111 betyder att en portal har öppnat sig som snabbt kommer att manifestera dina tankar i verkligheten. 1111 är en signal för att hålla positiva och optimistiska övertygelser, tankar och sinne för att dra överflöd och balans in i ditt liv.

11 Apa förbinder vårt intellekt med våra andliga gåvor och lär oss att använda våra "övernaturliga krafter". Med Apa runt oss,blir vi medvetna om att människan har mer gåvor än en "superhjälte". Vi kan inse att vi har gått runt med denna kraft hela vårt liv, och aldrig övervägt att kärleken var den "supermakt" vi kunde hävda. Vi kanske tänker på oss själva som Superman i förtvivlan av våra begränsningar, utan att någonsin försöka flyga.
Från Apans högre perspektiv ser vi att vi har ingenting att förlora. Om vi tittar tillbaka på vår barndom, kanske vi kommer ihåg all den magi vi trodde på i början. Det var en inneboende del av vem vi var och hur vi föreställde oss saker. 
Apan  uppmuntrar oss att gå tillbaka till vår barndoms tilltro där allting var möjligt - innan vi blev så "smarta" att våra liv definierades av bevisade fakta. Vi kan gå tillbaka till ett gudomligt experiment, där resultaten aldrig är desamma, men alltid en ny överraskning. 

Våra drömmar och fantasier var avsedda att vara roliga ... tillräckligt roliga så att vi skulle vilja göra det igen. Som barn kan det ha varit vårt favorit tidsfördriv. Att drömma om vad vi vill ha är roligare än att föreställa sig nästa katastrof. Apa kan föreställa sig förändringskaoset som en stor tornado, där alla bitar som är uppe i luften kommer att falla tillbaka tillsammans, bättre än vi kunde arrangera dem själva.

Apa kallar oss för att tro att vi "har en plats" i världen. Världen behöver "drömmare", och samma människor som kanske tror att vi är galna, önskar i hemlighet att vi upptäcker sanningen. De är glada för galna människor som oss, så att de inte behöver vara de galna. 

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit