Maya Kalendern.

Jag är tacksam för den oändliga Skönheten av Moder Jord som gavs av Skaparen. Jag är tacksam för den oändliga Skönheten av Moder Jord som gavs av Skaparen.

2/3-2018
Dag 3 av 13 i Mayakalendern.

- Jord -
Altruistisk, rationell, kontroversiell, navigator, kopplad till naturen.
Jordens trädgårdsmästare. Djupgående synkroniska kopplingar till jordens naturliga cykler och energier ger kraften i skapelser och minnen från antiken. Jordpersoner hjälper till att skingra dåliga avsikter, vanor och idéer. Detta gör dem till mycket goda rådgivare och mästare av all konst. Flitiga och intelligenta, strävar jordpersoner sefter att få ett naturligt flöde till alla aspekter av livet. Att vara kopplad till naturens dynamiska krafter behöver jordens personer mycket frihet för att underlätta deras uttryck för migration eller sändning av fjärrkommunikation som valar, elefanter, fåglar och många andra varelser. Ibland är jordens känsliga känslor upprörda, vilket resulterar i en jordbävning av känslor, och även vulkaniskt humör.

Ton 3: Handling. (rörelse/kommunikation) Åtgärd.
Ton tre är grundläggande rörelse och kommunikation som börjar som en vibration. Treans energi är mycket vältalande i alla typer av självuttryck. Kommunikation är hur tre etablerar en punkt för överenskommelse mellan vilken punkt "A" och vilken som helst punkt "B". Tre personer är rytmiska mot kärnan och är ofta rastlösa, eftersom rörelse är deras natur. Genom att arbeta nära med Treans energi, blir varje person mer kapabel att förutse rörelser av alla slag.

Aspekter: Färg - Röd (initierar), Riktning - Öst, Element - Eld

Syd: Fokus på början, inspiration, nytt liv, ljus

Ton 3 presenterar den första dagens rörelse. Genom vår rörelse mot en avsikt/intention får våra drömmar eget liv. Kärleken vi investerar i en avsikt för det högsta för alla, är det högsta uttrycket av vår egen skönhet.
Örnen är vördad som det totem som flyger närmast den stora anden, och lyfter oss upp för att se att alla våra drömmar kan bli sanna genom en avsikt att känna Skaparen och bli förenad som en. Genom denna avsikt har människan befogenhet att skapa en värld av fred och harmoni.

Jorden/Caban är Moder jords dagtecken, en skapelse av skönhet och evig rörelse. Jorden var en gåva till människan som källa till all kunskap och erfarenhet. Moder Jord illustrerar det eviga löftet om en ny början. Med varje dag kan vi börja om att skapa en ny värld och en ny upplevelse av att leva. Jordens skönhet och rörelse skapades avsiktligt för att vara den plats där vi skulle komma att känna Skaparen och den gudomliga drömmen för mänskligheten. Människan gjordes som ett tillsammans med denna skapelse, och liksom Jorden kan vi ständigt förnya och återskapa oss själva som en hyllning till vår skönhet.

Idag är födelsedagen för en ny intention att lära känna Skaparen. Vår avsikt kommer att komma till liv som en vibration född ur våra andetag och rörelse. En dröm som är född ur kärlek och passion kommer att hålla sin egen inneboende makt att flytta oss framåt. Rörelse är livets tecken.

Vår första plats att se och uppleva Skaparen är Moder Jord. Hon är reflektionen av skaparens skönhet som alltid är med oss, och avslöjar skönhet i alla riktningar.
Jorden återspeglar också Skaparens avsikt av Gudomlig rättvisa - att allt är lika i sin skönhet. Från makro till mikro lämnades ingen detalj orörd av Skaparens hand. Varje del av allt återspeglar harmoni och skönhet i sin design. Genom Skaparens hand skulle mänskligheten få uppleva alltets gudomlighet, både i anden och i dess materiella form. Allt vi behöver göra är att öppna våra ögon. Oavsett om vi tittar nära eller långt bort så skapade Skaparen sin närvaro i alla våra sinnen. Givet som en gåva till oss, var människan den högsta skapelsen av alla, som medvetet kan uttrycka sin egen skönhet.
Skaparen finns i både en och allt, och genom vår egen skönhet skapar vi kunskapen om gudomlighet inom oss själva.
Allting som skapades, drar oss till Skaparen och det medvetande om gåvan som getts oss. Genom den fria viljan av val, garanterades vi rättvisa genom en gudomlig relation. Vi kunde tydligt se att varje levande sak gavs skönhetens och kärlekens gåva, och med en högre vision ser vi Moder Jord som en avbild av Skaparen.

Jorden/Caban för oss in i synkronisitet med Moder Jords hjärtslag, och under vägledning av örnen, får vi en intuitiv känsla av rörelse tillsammans. Jorden/Caban hjälper oss att släppa dåliga avsikter, vanor och idéer, och vi kan flytta vårt fokus från känslor som "inte tillräcklig" när vi ser att vi är Ett med alltets skönhet.
Att flytta vår egen avsikt kräver vår medvetenhet, och idag är en dag att flytta vår egen riktning mot vår högsta strävan. Vi erbjuds att flyga som Phoenix och stiga ur askan från vårt förflutna. Idag kan vi andas liv i en helt ny dag och börja på ett nytt liv i anden genom en rörelse av vår intention.

Örnen öppnar en ny väg för oss, ett direktflyg till vår själ. Vår första rörelse kan vara att öppna våra ögon och se Skaparen i Moder Jord. Detta är en dag för att hedra skönheten omkring oss och att hedra hela Guds skapelse. Oavsett om vi tittar nära eller från håll, ser vi ett uttryck för skaparens kärlek till oss.

Källa: Ian Lungold