Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam att vi kan befria oss från våra egna förväntningar. Vi kan leva livet och utforska de saker vi älskar och veta att en gudomligt hand kommer att dra oss hem. Jag är tacksam att vi kan befria oss från våra egna förväntningar. Vi kan leva livet och utforska de saker vi älskar och veta att en gudomligt hand kommer att dra oss hem.
16/3-2018
Dag 4 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Apa -
Apa / CHUEN: Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer,leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Stjärna
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.


Galaktisk Tone 4: Stabilitet (Etablering av fundament, odling av behov, helhet)
Stabilitet; kuben är mest stabila av alla former och fastställer volym per definition av höjd, längd, djup och bredd; 4 riktningar upprätta en orientering. Energin hos 4 sätter parametrarna, som fastställer de friheter och hinder som behövs för att skapa ett spel, arbete eller förhållande.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar att gå med flödet och ta emot Andens nedstigande ljus.

Dag 251 av 260

Håll koll på tankarna
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration", och du kan se synkronisiteter i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Apa är dagstecknet för en skapare, känd som vävaren av tid. Den visar vägen för att navigera livets resa genom det okända. Vi är vägledda att hitta vår stabilitet när vi följer vägarna av apan.
Apan är mästaren av all konst som väver vårt livs "tapet". Tyget i vårt liv är en illustration av erfarenhet över tiden, och  Apan föreställer sig att varje tråd som är klar, är en sak av skönhet. Bara över tid kan vi se hur alla våra erfarenheter är vävda ihop.

Apan ser livet som en intressant nyfikenhet, och utan att dömma urskiljer man varje detalj. Apan är begåvad med intellekt och fantasi, och är en mystisk skapare som ser magi i livets dans.
Dagens tecken visar oss hur man åstadkommer stabilitet genom sitt konstnärliga sätt att flytta runt hinder. Som de äldste säger, "Det finns många sätt att uppnå samma sak" och  Apan utforskar dem alla, och närmar sig livet med objektivitet och ett frågande sinne. Apans oskyldiga nyfikenhet leder till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Vi skapas att bli nya. Gamla mönster och sätt att göra saker förnyas.

Stjärnperioden har potentialen för en förändring som multipliceras med överflöd. Vi förbereder en ny väg framåt. Detta är perioden av vår högsta uppstigning, och vi är fria att utforska upplevelsen när vi inte tar oss själva så seriöst. Vår egen lycka kommer att urskilja kursen till vår dröm, och med Apan kan allt hända.

Vi behöver inte vara perfekta eller känna till alla svaren, utan livet kan vara ett äventyr. Apan verkar från en känsla av nyfikenhet utan dömmande, och den leker med saker bara för att se vad som händer. Det finns ingen förväntan på ett resultat. Livet är helt enkelt ett forskningsprojekt med obegränsade möjligheter. "Att inte veta" är en möjlighet att lära sig något nytt, och det "Okända" är platsen för magiska förändringar.
Från det okända kan Apan föreställa sig vad som aldrig har skapats förut.

Dagen påminner oss om att omfamna det okända och inte ta oss själva så seriöst. Cherokee tvättbjörnen ses som den vänliga skojaren som hjälper oss att se humorn i oss själv. En ny självmedvetenhet kan tyckas så enkel, det är ju roligt ju!

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit.