Din dagliga Mayakalender.

En väg öppnas framför dig. Alla hinder är borta. Bara det som är värdigt och önskvärt går vidare med dig. En väg öppnas framför dig. Alla hinder är borta. Bara det som är värdigt och önskvärt går vidare med dig.

4/6-2018
Dag 6 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol: - Apa -
Apa / CHUEN: Konstnärlig, smart, nyfiken, lekfull, skapar magi, tidhållare
Apa är känd för Maya som vävare eller vävare av tid. Apa tar idéer som trådar av vinstockar och väver dem i vävnaden i vår verklighet. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av Apa. Älskvärd, intelligent, generös och en joker i alla affärer, leder  Apornas oskyldiga nyfikenhet  till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. Många apor blir högt respekterade köpmän eller talare. De älskar att utföra praktiska skämt och längtar efter uppmärksamhet, så mycket att de kan överdriva eller spela dåren för att få strålkastaren. Apor har en kort uppmärksamhet och de är svårt att hålla sig till en sak tillräckligt länge för att behärska det.

Periodens symbol: Transformation
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 6: Flöde (Stiga in i rytm/mönster av rörelse, flöde)
Ton 6 är lyhördhet och konsten att förhandla. Det är volymrörelsen genom rymden som skapar tid. Denna energi i åtgärd är som dansen eller en bra idrottsman på gång. Ton 6 underlättar dynamisk utveckling i alla aspekter av livet.

Aspekter: Färg - Blå (Transformerar), Riktning -Väst , Element - Vatten.

Väst:  Handlar om livets okända. "Hur känner jag för någonting som pågår? Var föreslår min rädsla att det finns ett behov av en högre urskiljning?

Elementet Vatten: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Helande, Rening, Andens Dop. Vatten är det element som håller Andens eter. Vatten uppmuntrar oss att gå med flödet och ta emot  Andens nedstigande ljus.

Dag 71 av 260

Håll gärna koll på tankarna.
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Om du inte ser hur de relaterar till dagens energi, kanske det inte har hänt än. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration",och du kan se synkroniseringen i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Dynamisk utveckling i alla aspekter av livet.

Ton 6 är startpunkten i flödet av denna period.  Talet sex är volymens rörelse genom rymden som skapar tid. Denna energi i aktion är som dansen eller en bra idrottsman på gång. Ton sex underlättar dynamisk utveckling i alla aspekter av livet. Idag är vår intention rörd av ett momentum då vår klättring börjar ta större betydelse och syfte. Hund och apa bor tillsammans i mitten Tzolk'in, och är de två arketyperna som är centrala för Skaparens identitet. De erbjuder kraften och rörelsens sätt att manifestera vår egen gudomliga identitet. Hunden höjer vår medvetenhet till kraften av ovillkorlig kärlek. Vi kan övervinna våra mänskliga begränsningar när vi gör någonting för kärlekens skull. Kärlek gör oss villiga att offra vårt Själv för en annan.

Apan är vävaren av tiden och känner till värdet av vår tid på jorden. Under Intentionen av ton 6 demonstrerar den ett sätt att förflytta sig som förvandlar vår tidsåtgång till ett konstverk. Apan sägs väva alla trådar av vår erfarenhet i vårt livsband. Genom högre medvetenhet kan kärlek vara konstnärens verktyg och medium för att skapa skönhet genom livets konst.

Vi befinner oss i ett vakuum mellan tid.

Apan närmar sig livet med nyfikenhet. Den berörs av det vackra för att utforska livet och se vad den kan åstadkomma. Apan är en symbol för den som investerar sin tid i skapelsen. Tillsammans leder Apan och Hunden oss till att skapa och göra det vi gör för Kärlek. Transformationens period av transformation har varit en tur genom kaos. Vi har fått överge vårt själv under vård av gudomlig vägledning, eftersom något som är bekant håller på att dö bort och vi existerar i stället däremellan. Syftet med denna period är att vi har tillit till vår Vision av framtiden. Vi guidas att offra vårt liv i världen, för ett liv vi ska skapa i Anden. Vi gör jobbet genom att hålla tron på det osedda. Att tro på hur Skaparen ser oss. Genom Skaparens ögon ser vi den kraft vi manifesterar när vi  investerar vår tid för kärlek.
 

Det vi skapar för varandra är de verkliga rikedomarna.

Människans livsresa är en oändlig upplevelse av skapelsen. Vi går upp varje morgon för att skapa våra sätt att leva. När vi bara gör det för vårt själv blir arbetet bara en oändlig ström av dagar utan mening eller syfte.
Våra världsliga rikedomar är vad vi skapar för vårt Själv. Oavsett vad vi förvärvar, kommer det hela att stanna kvar i världen. Det som vi skapar för helhetens välstånd blir de eviga rikedomar vi bär in i andens rike.

 

Apa och Hund speglar den verkliga glädjen att leva. Kärlek tänder vår kreativa önskan och ger liv till Anden. Konst manifesteras i den fysiska världen från fantasins rike, och är en aktivitet av ren ande.Vi skapar vår vackraste konst från de saker vi älskar. Apan engagerar oss i nyfiken lek, och ser hur en tråd av erfarenhet härifrån skulle vara vackert placerad med en tråd där borta.
Tillsammans reflekterar hunden och apan barnets hjärta och sinne. När vi var barn skapade vi hela världar i vår fantasi, och vi kan titta på barnen runt omkring oss för att leda vägen. De är de som fortfarande tror att allt är möjligt.


Apan kallar på oss för att uppleva tiden i vårt liv. Vi kan se tillbaka för de upplevelser av mörker som förvandlades av ljuset till en ny förståelse. Vi kan skriva om vår erfarenhet av att leva i något av skönhet genom att placera de trådar som går ihop. Nya mönster eller uppfinningar är också vävda i våra liv av dagens symbol, och dess oskyldiga nyfikenhet leder till konstnärligt uttryck och konstruktiva lösningar. 
 

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..