Din dagliga Mayakalender.

Jag är tacksam för att Skaparen alltid gör vägen mycket lättare än människan kan föreställa sig. Jag är tacksam för att Skaparen alltid gör vägen mycket lättare än människan kan föreställa sig.

22/5-2018
Dag 6 av 13 i Mayakalendern.

Dagens symbol - Flinta -
Reflekterar sanningen, kompromissa, ger ordning och balans, oändlighet.
Verklighetens spegel. Som en imponerande Flinta är dessa personer de gudomliga gnistorna av intelligens. Flinta är medfödda förmågor som används för att urskilja känslor från fakta. Flintpersoner står oförtröttliga för att skydda, försvara eller bota andra genom personlig uppoffring. Genom att modigt sväva sanningens svärd skärs falskhet bort. Det sägs att de kan få information om interpersonella problem eller onda intriger av andra genom att reflektera i en obsidian spegel. Deras tapperhet som sanningskrigare måste vara oklanderlig, annars de kommer de att uppleva lidande av olyckor, missförstånd och skvaller.

Periodens symbol: Kanal
Perioderna består av tretton dagar i Tzolkin. Varje Period börjar med nummer 1, men med olika dagsymboler. Som en våg av tretton himlar styrs den underliggande energin av Periodens första dagsymbol och påverkar alla tretton på varandra följande dagsymboler. Genom att vara medveten om den övervägande energi från Periodens första dag, kan vi anpassa våra intentioner med den energin och låta våra mål manifesteras.

Galaktisk Ton 6: Flöde (Stiga in i rytm/mönster av rörelse, flöde)
Ton 6 är lyhördhet och konsten att förhandla. Det är volymrörelsen genom rymden som skapar tid. Denna energi i åtgärd är som dansen eller en bra idrottsman på gång. Ton 6 underlättar dynamisk utveckling i alla aspekter av livet.

Aspekter: Färg - Vit (Förfinar), Riktning - Nord, Element - Luft

Nord: Handlar om att lära av erfarenheter, de uppstigna mästarnas och kollektiva visdomarnas plats. "Vad har jag lärt mig av tidigare erfarenheter? Vad skulle de äldre säga att jag skulle göra?

Element Luft: Den aspekt som återspeglar egenskaper och sätt att vara.
Andens andetag och livets andning. Luft är en helande kraft som kan styras inuti. Vind kallar oss till Helig andedräkt och uppmuntrar oss att lyssna på Skaparens röst. Som elementet av sinnet uppmuntrar Luft oss att använda vårt Intellekt och söka Visa råd. Luft handlar om utbetalning av kommunikation.

Håll gärna koll på tankarna
Notera dina drömmar och vakna tankar. Checka in hela dagen för att se vad som är i åtanke. Något kommer att börja ockupera dina tankar. Den periodiska incheckningen hjälper dig att känna igen när det händer. Riktlinjerna och elementen erbjuder "mat för inspiration", och du kan se synkronisiteter i samband med din erfarenhet eller en inspiration för att urskilja.

Dag 58 av 260

Ton 6 i Mayakalendern.

På Ton 6 flyttar vi in i Peak Energi av denna 13-dagars cykel. Den ansträngning som vi har gjort för att hålla en avsikt av Anden tar på sig flödet, som en rytm och ett rörelsemönster. Flinta  ger ljus till saker som har varit gömda eller dolda. Det här är en Sanningens dag som skär till en saks hjärta. 6 Flinta genererar ett flöde av rörelse som lyser ett ljus av sanning. Flintpersoner står oförtröttliga för att skydda, försvara eller bota andra genom personligt offer. Genom att modigt sväva sanningens svärd, skärs falskheten bort. 

Vår strävan.

6 Flinta, Dag 58, är en Portaldag som presenterar en förtunning av slöjan. Flintans sanning kan avslöjas som en plötslig känsla av intuition eller vetande. Idag möter vi en ny Sanning om vårt Själv. Gjord kristallklart, kommer sanningen att förändra hur vi ser oss själva och andra.

Flintan är också känt som Spegeln, som presenterar en perfekt reflektion av verkligheten, som skiljer fakta från fiktion. Som en dagsymbol sades att presentera frestelsen, borde vi förvänta oss det oväntade från vårt Själv och andra. När vi handlar utan karaktär ser vi Sanningen som vi försökte gömma från vårt Själv.

Vi inleddes av vår uppstigning från solens period för att ta en roll som ledare i den andliga myndigheten som prästen, vägvisaren och shamanen. Sanningen kommer alltid att skina ljuset på nästa rätt sak att göra.

Dagen idag kan ge ett plötsligt ljus till "skillnaderna" som vi försöker gömma i ett försök att vara som alla andra. Vi är alla avsedda att hitta vår egen väg som är perfekt och gudomligt. När vi strävar efter att vara något annat än vem vi är, minskar vi vårt eget ljus.

Flintan fullbordar avsiktet för flöde genom att vara oklanderlig i vår Sanning. Vi utnyttjar vår dynamik genom att vara autentiska. Det här är sättet att undvika motgångar, missförstånd och skvaller. Som en gudomlig myndighet av ödmjukhet delar vi vår styrka i vår egen svaghet. Andra förtjänar att veta vår Sanning, så att de har alla fakta att urskilja sitt eget bästa sätt framåt till lycka. Sanningen är ett helig utbyte när den erbjuds med ovillkorlig kärlek. Sanningen är ljus när den är öppen och mörker när den döljer sig i skuggorna. Bara när vi delar vår Sanning kan vi uppleva hur vi blir älskade för vem vi verkligen är.

Flinta presenterar potentialen för plötslig och oväntad utveckling. Det här är en dag att tänka innan vi agerar eller pratar. Flintan har för avsikt att få poängen på ett eller annat sätt framförd. Vi kan lära oss det hårda sättet genom konsekvenserna av våra okontrollerade impulser, eller vi kan lära oss det enkla sättet genom att öppna ögonen för medvetandet av våra egna tankar. Oavsett vilket bedrägeri som lurar i skuggorna kommer det nu att bli uppenbarat.

Sanningen befriar oss.

Även om "försiktighet" är vår vägledning är Flintans bakomliggande syfte att rensa en ny väg framåt. Den avslöjar Sanningen för att sopa våra tallrikar rena av tankemönster eller beteenden som håller oss tillbaka, och den presenterar alltid något minnesvärt som kan avslöja varför vi gör de saker vi gör.

Genom att känna Flintans Peakenergi kan vi öppna våra ögon för sanningen. Flintan är en kraftfull energi, och när den "opererar" kan vi förvänta oss att den tar med sig någon betydande sanning mot ljuset. Den kan hjälpa oss att komma i kontakt med våra andliga gåvor av att veta. Vi vet redan sanningen, vi föredrog bara att inte se den. Vi kommer att känna till Sanningen när vi hör den, och vi kommer inte ifrågasätta den. Kom ihåg hur den här sanningen känns och du kommer se beviset på dina egna andliga gåvor.

Sanningen är sådd i vårt hjärta. När vi hör Sanning, kommer vi troligen att tänka, "Jag visste det hela tiden." Sanningen löser något vi visste, men hade inget bevis för att tro på. Idag kan vi lära oss att tro på vår egen Sanning.

Sanningen är vårt gudomliga vägledningssystem. Varje andlig gåva ges för att veta sanningen. Intuition, Klarsyn, Telepati och seende in i framtiden är alla Sanningar som bär presenter. Sanningen är viktig. Den presenterar den tydliga vägen framåt. Genom att förhindra hårda sanningar, döljer vi vår egen uppfattning. Vi avstår från vad vår Ande säger att vi ska göra.

Flintan kan också frigöra oss med vår egen makt av sanning. Ibland är det som är dolt vår egen brist på tro på vårt Själv. Flintan kan rensa våra egna tvivel och illusionen av maktlöshet. Vilken snning som Flintan än ger, kommer att bli en välsignelse som läker hjärtat. Sanningen hjälper oss att slutföra vår nya klättring av andlig tillväxt.

När vi känner till Sanningen står ingenting i vägen för att fullt ut investera vårt Själv i en riktning som vi redan visste att vi måste ta. Sanningen rensar vägen för att gå framåt.

Flintan är en bra dag för att komma i kontakt med vår känsla av andlig energi. Dessa dagar är ofta mer intensiva eller stressiga, som kan byggas upp hela dagen. Vid solnedgången växlar energin till Storm, ett tecken på komfort. Om du uppmärksammar det kan du känna ett skifte från energier av "stress" till "tröst" med solnedgångens. (Flinta är den psykiska operationen. Storm är återhämtning.)

Slutet på dagen.

Bekräfta solnedgången som avslutningen på ännu en dag, och tacka för inspirationen och vägledningen som dagens symbol har fört med sig.
De äldre sa att låt våra bekymmer av dagen gå ner med solnedgången.
Lägg märke till hur du känner. Solnedgången är ofta en tid då du kan känna en växling av energi till nästa dagsymbol.
För gärna anteckningar, och lägg märke till inspirationen och fullfölj.
Gå i andens flöde och bara vet, (intuitionen) att hitåt ska jag.

Tycker du att det hjälper dig, det som du läser?
Jag är tacksam för ditt stöd för att kunna fortsätta skriva som en service till alla, och din donation uppskattas mycket!  
Med kärlek och tacksamhet, Camilla.

Inspiration: Ian Xel Lungold, Debra Jaguar Spirit, och de som gått före..