Våra klara Dofter.

(Clairolfaction)

Denna förmåga betyder att vi kan känna dofter som kommer från bortom den fysiska världen.
Jag kan berätta om en händelse som hände när jag hälsade på en vän.
Jag kliver in i hennes hall och känner av röklukt.
Jag vet att min vän inte röker så jag frågar henne om någon har varit på besök precis innan mig, och om den personen i så fall rökte. Svaret jag fick var att ingen hade varit på besök, och att hon inte kunde känna någon röklukt. Jag går igenom hallen och när jag närmar mig köket där min vän sitter så intensifieras nu lukten till att bli nästan outhärdlig. Hon förklarar då att hennes förra man som nu befinner sig bortom den fysiska världen rökte mycket…
 
Ofta är dessa dofter associerade med personen i fråga och vad den personen kanske lättast associeras med. Om personen älskade att laga mat så kan vi känna en doft av mat. Vi kan också känna doften av en favoritparfym, blomma, frukt m.m.
När detta händer så är allt vi behöver göra är att bekräfta att vi vet att dom är där, och kanske säga hej om vi vill.
 
Vi kan också känna lukten av energi.

Om du någon gång har hört frasen, ”här ligger det nog en hund begraven”, betyder det att någon eller något utger sig för att vara något det inte är, en varning skulle man kunna översätta det till. Vid sådana tillfällen kan vi uppleva dofter som hundskit eller något som doftar ruttet i en miljö där det inte förekommer i vanliga fall. Om doften kommer när vi umgås tillsammans med en person, kan vi vara ganska säkra på att denna inte har rena intentioner. Om doften kommer i samband med beslut kring andra saker i vårt liv, så kan det vara en god idé att ta ett steg tillbaka och utvärdera var vi befinner oss just då.